Blogiarkisto

maanantaina, heinäkuuta 04, 2005

Shakersia, raakalautaa ja kukkia!

Kuulumisisa?Mitä ne on?

Tero Saarisen Borrowed Light oli vavisuttavin kokemus sitten itse kuratoimani Mäntän näyttelyn!Voi sanoa , että mieli tyhjeni sopivasti ja teos herätteli eloon sellaisia tuntoja,että alan uskoa rituaaleihin ja hyvin toteutettuun,kauniisti soivaan ihmisäänellä tuotettuun lauluun.

Muuten on kesäkuu mennyt ihan töissä ja paperiteollisuuden lakkokäänteitä seuratessa ja ihmetellessä kuinka manipuloitua tiedonantomme onkaan!
Nyt väännän raakalautaveistosideaa kirvesmiehen kanssa Hankasalmelle!Valmista pitäisi olla 20.7!

Onneksi tein raakaludasta veistoksia koko 90-luvun , mm Aikamiespoika Teuvon pyörän , 1994. On Teuvon pyörä nykyään Kuopion Taidemuseon kokoelmissa.

MUURI-teokseni, joka käsittää itse purkutyömaalta (ystäväni Seija Kuopiosta oli aika ajoin apuna)keräämiäni ja putsaamiani tiiliä 550 kpl , jotka ovat purkurakennuksesta Kuopion Satamasta , joka talo oli naisten sota-aikana muuraama ja tiilet ovat Karjalan Ryttylän uunissa poltettuja tiiliä , ja jonka saumauksena oli Venäjän vientiin tarkoitettuja crimpelene-asusteita -teos viittaa evakointiin ja sodan jalkoihin joutuneisiin missä tahansa maapallolla.

Siis tätä MUURI-teosta sijoiteltiin puoli vuotta eräälle oppilaitokselle , mutta nyt sinne hankittiin toinen isokokoinen teos.

Tiileni taidan joutua lukeamaan itse rakennustarpeiksi halukkaille, Kuopiolaiset taiteilijat haluavat ulkorakennuksensa tyhjäksi.
Toivottavasti malttavat vielä muutaman päivän!

Nyt sain valmiiksi mosaiikkiristeja herätysjuhlile - minusta ne ovat hyvin henkeviä ja lohduttavia-vaikka itse en kirkkoon tai mihinkään seurakuntaan kuulukkaan!
Kaupallisuus ja markkinointi ovat päivän sanat niin taiteessa kuin uskossakin.
Hitaat syövät nopeat ja elämä on Björn Kallista ja dna:lta ei välty kukaan.


Tulin juuri Savonlinnasta, jonne jätin oopperajuhlien ajaksi myyntiin minikukkamosaiikkeja.23kpl.

Pääsin Savonlinnan Sokoksella Marimekon Hedelmäskoolien viereen.Oranssikeltaiset ja ultramriininsiniset kukkalaattani sopivat hyvin yhteen Marimekon tuotteiden kanssa.


Nyt ristejä latomaan.
Niinhän se on että kullakin ristinsä kannettavana.
Näin kesällä rajoittelen kirjoittamista.
Taivas, metsänkukat, niityt, metsätja vedet
ovat paras näyttöpääte kun on vähän vapaata.
Ehkäpä tässä joutuu vielä'ä Ruåttiin duuniin , että pystyy Suomessa laattoja laittaan lentoon!

Ja kihvelit ja Raakaluta siis elämöi Hankasalmella heinäkuun helteillä!

Koittakaapa Jaksaa!Riekkua ja levätä!

Heips
Marja

Ei kommentteja: