Blogiarkisto

torstaina, syyskuuta 15, 2005

Totalitarismi hiipii kunnallishallintoon!

Hei!

Lyhyesti:
toimittajat uutisoivat, yhteiskuntatieteilijät ja muut , että kulttuurilautakunta pitää LÄHIKIRJASTOJEN LAKKAUTTAMISKOKOUKSEN tiistaina 13.9!
Minulle jopa soitettiin- vastasin että eikö toimittajan tule käyttää joko neutraalia ilmaisua tai uutisoida vaikka , että kulttuurilautakunta pitää kirjastojen AVOINNA-OLO -kokousta tiistaina.

Valmiiksi voideltiin uutisointi negaatiolla ja oltiin täten kaupungin taloustoimikunnan kokonaisvaltaisen kulttuurin ja sivistyksen alasajobudjetin takana-
pienellä kielteisellä sanalla lakkautus, mutta kun sitä taotaan joka uutisvälineessä niin psykologinen vaikutus on selvä-

Lisäksi yksi minulle soittanut toimittaja väitti, että me kulttuurilautakunnassa
teemme lopullisen päätöksen ja väitti , että kunnallislaki olisi muuttunut siten, että kaupunginhallitus ei voisi enää käyttää OTTO-oikeuttaan asiassa, että kuulemma keväällä tällainen muutos olisi kuntalakiin tullut!!!!

Jouduin valistamaan Keski-Suomen uutisten toimittajaa kertomalla, että kuntalaki jos olisikin muuttunut , meille luottamuhenkilöille olisi jaettu uusi kuntalakivihkonen ja asia olisi taatusti ollut eduskunnan käsittelyssä ja julkisuudessa ennen toimeenpanoa!
Se yleis-sivistyksestä!

Kulttuurilautakunta asiantuntijalautakuntana teki 5 tunnin kokouksessa sen mikä pitikin: päätti pysäyttää kulttuurilaitosten lopettamisruljannsin omalta osaltaan Jyväskylässä!Kokous ei ollut tulikuuma eikä räjähdystä ollut lähellä- kiivaskin on liioittelua- kiihkeä ja keskusteleva kokous kyllä oli ja tyrmistynyt päätöksenteon
muuttumisesta keskusjohtoiseksi sanelupolitiikaksi!

Äänin 8-3 emme suostuneet kaupungin taloustoimikunnan raamiin, jossa kultturilta olisi viety kaikki eli liki 800.000Euroa!

Koko kulttuurin budjetti on kaikkien kurjistamisvuosien jälkeen 10 miljoonaa euroa- jokainen voi pääätellä kuinka monta
päivää kaupungin taloutta sillä summalla korjataan jos koko kulttuuritoimi lakkaa!

Myös voi kuvitella niiden luovan alan pätkätyöläisten määrää joka samalla losahtaa sosiaalitoimen ja työttömyystilastojen tilastoihin!Terveyttä Kulttuurista!

Viiden viisaan puolueen vuoden alussa ja valtuustokauden alussa päättivät , että KULTTUURILAITOKSILTA EI ENÄÄ VIEDÄ - JUUSTOHÖYLÄÄ EI KÄYTETÄ!

- Nyt käytännössä Museotoimelle ei ole lainkaan toimintaan varoja- Tietokonekokoelman suuri tuki 32.000 euroa kohtalo kevään avustuskokouksessa on mielenkiintoinen!

Nyt Sivistystoimenjohtaja esitti , että kaupungilla ei tässä taloudellisessa tilanteessa ole mahdollista osallistua Jyväskylään pysyvästi siirretyn maailmankuulun ja huippuarvokkaan Alvar Aallon arkiston varastokustannuksiin lainkaan! Asia meni läpihuutona ilman kommentia kello 21.45 kokouksessa!!!!!Siitä sitä sivistyksen tasoa virkamiehistössä voi mitata!


Meille muistutettiin koko kokouksen ajan , että meidän tulee tarkoin pohjata päätöksemme taloustoimikunnan Raameihin sopivaksi, eli meidän olisi tullut kulttuurilautakuntana alkaa lakkauttamaan kaupungin kulttuurilaitoksia; orkesteria, kirjastoa, teatteria, museoita!
Meillä ei ole vaihtoehtoja sanottiin, kipeitä päätöksiä tulee tehdä ja plaaaplaaaaaaplaaaaa! Noin vaan pyyhitään yhdellä kertaa kulttuuri tyhjänpäiväsenä menoeränä pois!

( Herää kysymys keneltä sitten Tilapalvelu saa karhuttua ennätysvuokria kun kulttuurilaitosten vuokratuloautomaatti heille lakkaa!!!)


Miksi koko kulttuurilautakunta on olemassa jos meille sanellaan ylhäältä päätökset! Näytösluonteistako kaupungin kunnallishallinto onkin???


Ei! Me emme siis lopettaneet kulttuuria kaupungissa! ,
Tehkööt sen 5 viisasta puoluetta Kaupungin hallituksessa käyttämällä OTTO-oikeutta!Kantakoot myös vastuun Suomessa historiallisesta päätöksestä lopettaa kulttuuritoiminta Suomen Ateenassa!

Kulttuuri- ja Nuorisolautakunta sitä ei voi tehdä!

Kansalaiset! Antakaa tukenne kulttuurilautakunnan toiminalle ja päätöksille!
Vastustakaa kaikin tavoin taloustoimikunnan kulttuurileikkausten toteutusta!
Nostetaan mielummin veroäyriä ja lasketaan kulttuuritilojen vuokria!
Lähikunnat mukaan maksamaan isojen laitosten kuluja, kaikkihan niistä nauttivat!

Heips

Marja

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a young pornstar Check It Out!

Anonyymi kirjoitti...

Hey, I came by actually looking for a different site.... However, after looking around a bit, I see that yours is pretty cool. My site about abdominal exercises needs work.

Anonyymi kirjoitti...

Calling Andrew W. Bryden
Dear Mr. Bryden, you regularly comment on many of our blogs, and your interests seem as varied as your comments are well reasoned.
Blogs are like children. You love them and nuture them and hope that they turn out alright. It appears you have done that with your blog! Great work!

I have a discount golf drivers site. It pretty much covers discount golf drivers related stuff.

Come and check it out if you get time :-)