Blogiarkisto

tiistaina, maaliskuuta 21, 2006

KOIRIA( KONEITA) HAUDATTUNA!

Tulevan Kulttuurikaupungin väliaikaetappeja!

Alkaa näyttää kaupungin kulttuuripäätökset myllylältä ja nykäseltä:vierotushoitoa hyväveli-huumeesta tarvittaisiin:
Euroopan Suurin ja Kaunein ja Täydellisin ja Vähiten Auki Oleva Tietokonekokoelma saa 8.vuotta Kaupungin tukea Varaston vuokraan 32.000Euroa.

Me muut aina auki olevat kulttuuritekijät ja instituutiot saamme tyytyä 500-3000Euron hätäapuavustuksiin!

Eiköhän tuossa hyvää pohjaa ja omintakeisuutta kulttuurikaupungiksi pääsemiseksi.

Jännityksellä odotan kun valitsemme sisäisenä valintana kaikkien museoiden yhteistä museonjohtajaa Jyväskylälle!Ja teatterinjohtajaa valtakunnallisena hakuna!
Mikähän cv:ssä painaa eniten todellisuudessa!
Luulisi että oman alan pätevyys, johtamis-, ihmisuhdetaidot , hallinollinen kokemus, laaja sivistys - ja kulttuurinäkemys!

Kaupungin teatterin johtajan valinta suoritetaan sentäs laajana valtakunnallisena hakuna ! Voidaan saada tervettä, uutta näkemystä sisäpiiripolitikointiin ja kähmintään!
Voidaan jos valitaan paras ja tietenkin sillä edellytyksellä että ne parhaat jaksavat ottaa Jyväskylän kulttuurilaitosten paikat haasteena!

Täällä on kulttuuripolitiikkaan perehtyneitä henkilöitä ja keskustelijoita, nyt voisi otta kantaa oikeasti eikä höyrytä väärissä kohdin tai pelätä omaa pestiä niinkuin nykymaailmassa on tapana.

Varjellaan ja vaietaan kulttuuria kuoliaaksi!

Ei sota yhtä naista kaipaa- mutta kyllä sekin sitten näkyi kun en saanut olla päättämässä lainkaan mistään avustuksista jääviys-syistä- ne kun ovat kuntalaissa erityisen tiukat kaupungin lakimiehen mukaan!

Tänä vuonna kulttuuritoimen avustuskokous meni kuulleemma kivasti esityksen mukaan!
Kokouspöytäkirjaa ei kyllä ole kaupungin nettisivuilla vielä ollut luettavissa!
Meille on jankutettu säästöistä ja siitä että vain perustoiminnot kuuluvat verovaroilla kustannettaviin toimintoihin; nuorisotilat ovat aivan liian vähän auki ja tiloja on liian vähän- nyt halutaan myös lähikirjastoja sulkea, MUTTA KONEVARASTO ON NIIN TÄRKEÄÄ PERUSPALAVELUA , ETTÄ SE KIINNIOLEVANAKIN SAA RUNSAAN TUEN KAUPUNGILTA!Eikun barrikaadeille toverit !

Marja

4 kommenttia:

Rune kirjoitti...

Se hätäapuavustus tais Tourulan kuvataiteilijoiden työhuonevuokran kohdalla näyttää -merkkiseltä, joten sillä lailla...haetaan vain kulttuuripääkaungiksi???

Rune kirjoitti...

...sori piti olla, kulttuuripääkaupungiksi...

Anonyymi kirjoitti...

Jos 'kulttuurin tekijälle' ei 500 - 3000 euron hätäavustus riitä, niin olisiko syytä hankkiutua oikeisiin töihin? Piti ihan etsimällä etsiä, että minkä näköistä 'taidetta' blogin pitäjä tekee, ja täytyy sanoa, että jos niihin kyhäelmiin laitetaan senttiäkään yhteiskunnan rahaa, on kyseessä oikeusmurha. Itse olen ainakin tutustunut tämän 'vähiten auki olevan' tietokonekokoelman mielenkiintoisiin näyttelyihin Agorassa sekä aikoinaan silloisen Tekun tiloissa Viitaniemessä. Muidenkaan museoiden varastoihin en ole pahemmin tutustunut. Oletko sinä? Kuinka moni muu on? Pitäisikö niidenkin vuokrat jättää siksi maksamatta? Suhteellisuuden taju näyttää liikkuvan joillakin taiteilijoilla samalla abstraktilla tasolla kuin heidän 'työnsäkin'.

Kolu kirjoitti...

Anonyymille ilmeisen katkeroituneelle jostain ja inhopopulismia harrastavalle toteaisin että kannattaisi edes jonkunlaisen uskottavavuuden -jos siis haluaa nimettömänä esiintyä-niin kertoa ,mitä edustaaa ja miksi _ kannatatko siis että vähiä varoja nuorisotoimen kustannnuksella laitetaan Jyväskylässä ns valtakunnnallisen tietokonevaraston vuokraan ja vähennettään se esim Huhtasuon kirjastolta?Nuorisotilalta?Se ettäjoku on Agoran tiloissa yliopistolla , ei tarkoita että kokoelma on museotavaraa! Minä en edusta pelkästään taiteilijoita kuten muka annat käsittää vaan ihan tavallisia veronmaksajia , ketä sinä edustat jää hämärään?Kivaa on tietysti esiintyä anonyyminä !Kuten stripparit joskus vuosikymmenen vaihteessa!