Blogiarkisto

torstaina, elokuuta 25, 2005

KATASTROFIN VARALTA EI OLLUT OLEMASSA MITÄÄN TOIMINTAOHJEITA!

HEI!

kompastuin illalla kotiin tullessani osuvaan otsikkoon KATASTROFIN VARALTA EI OLLUT OLEMASSA MITÄÄN TOIMINTAOHJEITA!

Oiva otsikko tunnelmaani,vaikka olikin toiseen asiayhteyteen viittava lausunto Keskus-sairaalan ylilääkäriltä kaupunkilehden etusivulla!

- Olimme istuneet tyrmistyneinä kulttuurilautakunnan kokouksessa klo 17-21.30. Kulttuurille esitetään 724.000euron leikkausta.

MEILLÄKKÄÄN EI OLLUT KATASTROFIN VARALTA TOMINTAOHJEITA- siksi istuimme keskustelemassa kiihkeästi monta tuntia virkamiehiä välillä kuunnellen.

Kulttuurin alasajosuunnitelmasta vastaa taloustoimikunta - muodostuu kahdesta kaupunginjohtajasta ( toinen on demarikansanedustaja Susanna Huovisen mies) ja politikoista, joilla kellään ei näköjään ole syvällisempää käsitystä kulttuurin merkityksestä ja siitä pienestä siivusta, jonka se nyt vie kaupungin budjetista , 10 miljoonaa euroa!

Miksi Paviljonki kannattamattomana on tärkeämpi kuin hyvin taloudenpidossaan selvinnyt kulttuuri!

Miksi kulttuuri saa kantaa raskaimman vastuun holtittomasta taloudenpidosta ja törsäämisestä!

Kestääkö Jyväskylän imago kulttuurikaupunkina kulttuurilaitosten lakkautuksen?
Miten näin mekaanisesti ja yksioikoisesti leikataan 10% kaikilta , vaikka se käytännössä tarkoittaa esim kulttuurissa 100%.

Nyt en ollut ainoa, joka ihmetteli miten lautakunnan jäsenet voivat mitenkään puoltaa tai järkevästi käsitellä näin katastrofaalista leikkausta !

Emme tietenkään voi puoltaa leikkausta- jos olemme siis kulttuurilautakunta- joten, jossa leikkaus aiotaan viedä läpi vastuu teloituksesta siirtynee kaupunginhallitukselle?Ja sille 5 puolueen sopijajoukolle , jotka ovat sitoutuneet
koko valtuustokauden YHTÄ KÖYTTÄ YHDISTYKSEEN!

Päätöskokous kulttuurilautakunnalla on syyskuussa!


Ilopilkku on tässä kaikessa pimeydessä ollut tekstiilitaiteilija Aino Kajaniemen upea näyttely Galleria Beckerillä- myös yleisö on löytänyt sinne ja lyömme kävijäennätyksiä!Näyttely jatkuu 31.8 saakka!

Ainon edellinen yksityisnäyttely oli Beckerillä 7 vuotta sitten, kun saavuin Läänintaitelijaksi Keski-Suomeen .
Näyttely jäi mieleen erityisesti siksi, että
kuvat olivat kuin keskiajalta, läheten ikoni- ja kirkkotaidetta: okra-harmaa-musta-kulta- väriskaala , hahmot oli kirjottu eläväisesti ja henkevästi!

Teokset ovat kirjottuja, korkokuva- piirustuksia - kolmiulotteinen vaikutelma syntyy ,koska lanka kohottaa viivan kuvapinnasta!
Ja värit! Menkää katsomaan!


Heiluen ja Huojuen
Marja

Ei kommentteja: