Blogiarkisto

tiistaina, elokuuta 23, 2005

Uuden AallonKulttuurivallankumous Jyväskylässä!

Heipä hei!
Eilen oli rahvaalla mahdollisuus vuoropuhella kirjaston Minna-salissa päätöksentekijöiden kanssa Kirjastoverkosta!

Meitä Kulttuurilautakunnan jäseniä oli evästetty uudella, iloisella kulttuuristrategialla iltakoulussa viime viikolla; kolme tuntia pohdittiin Jyväskylän Kaupungin Taloustoimikunnan esitystä:

Kolmen lähikirjaston sulkemista,
Kaupungin teatterille kaavaillaan ensi kaudeksi peräti 3 Ensi-iltaa
ja Kaupungin Orkesteri hiipuu Kamarikonsertteja esittäväksi-
Museoille ei jää toimintarahoja lainkaan ja museotoimenjohtajasta ei ole päätöstä eikä Taidemuseolle kai tulee johtajaa lainkaan!Päätöksiä odotetaan syksyn aikana!

Kaupunki velkaantuu euro per sekuntti-ei ole muuta tehtävissä kuin viedä köyhiltä ainoakin ilo;ilmainen lehdenluku ja lapsille nuorille turvallinen vapaa-ajanviettopaikka koulun jälkeen, puhumattakaan pienipalkkaisista kulttuurityöntekijöistä, kulttuurin pätkätyöläisistä, he saavat korvilleen jo kymmenettä vuotta jatkuvissa säästötalkoissa!

Näinkö todella pysäytetään velkakierre:Paniikkijarrutuksella, joka kohdistuu vähäososaisiin ja kulttuuriväkeen ,jotka eivät ole millään tavoin syyllisiä suureen velkaan!
Kaupungin johto perusteli kaavailujaan mm sillä , että kaupungissa on liian tiuha kirjastoverkko; OPM:n suositusten mukaan välimatka on LIIAN LYHYT pääkirjastoon!
Eli käytännössä näin kun toimitaan saadaan kaupungille kolmen vuoden aikana huikea 300.000Euron säästö.

Tilannetta kompensoidaan hankkimalla lisää uutta aineistoa Pääkirjastoon ja lisäämällä sen aukioloaikoja! Haa, kaupungin kerjasto on nyt jo liian pieni ja mitään takeita lisärahasta aineistolle ei ole !
Seutukirjasto on kans kehitteillä! Samoin kuin Seutunuorisotoimi!
Uskoo ken näkee!

Mitä säästöjä syntyy kun joudutaan järjestämään muutaman vuoden kuluttua korjaamoja lisää kaupungin osien ongelmanuorille ja päihdeongelmaisille,joilta viedään viimeinenkin paikka tehdä muuta kuin nauttia päihteitä!Kirjastosta saa tietoa ilman turva-ja henkilöllisyytodistusta- se on maksuton-laadukas!
Nyt jo pohditaan uusia toimintoja näille kohderyhmille.


Muistetaanpa , että tänä vuonnakin ( 6.perättäinen vuosi) yksityinen tietokonekokokelma sai kaupungin lähes katteetonta avustusta 32.000Euroa!
Nyt rahapula on vuoden toisella puoliskolla valjennut kaupungin johdolle!
Ja mistä säästetään ! Lapsilta ja nuorilta ja vanhuksilta ja syrjäytyneiltä!
Kaupungin johtaja vetosi puolustuspuheessaan siihen, että emme voi jättää valtavaa velkaa tuleville sukupolville maksettavaksi-(
Tällä menolla ei ole huolta , että lapsia syntyy!)
Kuulostaako tutulta , niin Iiro- Sauli ja Niinistö-Viinanen kaikuvat Anderssonin puheissa!

Ja kuinka kävikään- juuri 90-luvun laman laskuja maksavat juuri sen ajan lapset ja nuoret; joko takaajina tai täysin perheen elämät tuhoutuneena, kun taas Viinanen , Aho , Hämäläinen jatkavat kovatuloisina entistä paremmalla postilla elämäänsä.
Vaikka siis sähläsivät ahdinkoon suuren joukon suomalaisia väärällä talouspolitiikalla!

Tehdäänkö taas vahvemman elitiin politiikkaa. Ja samalla tuhotaan Suomen vanhin ja demokraattisin kulttuurilaitos kaupungissa , joka nimittää itseään kulttuurikaupungiksi!!!

Kun äänestysprosentti on noin 50, niin näin käy harvain valta lisääntyy ja poliitiinen - ja virkamieseliitti voivat hyvin-heillä on vara käydä lainaamassa
kirjoja vaikka Timbuktusta ja Oopperrat ja Spektaakkelit voi nauttia Savonlinnassa ja Helsingissä!
Tai kustantaa ne kesällä naapurin pellolle!

Tätäkö se Luovan Toimialan kokeilu Keski-Suomessa tarkoitti!
Lopetetaan kaikki tuki kulttuurille vähitellen ja katsotaan kuinka luovasti persaukiset luovat teatteria, musiikkia ,puhe-,ja tanssitaidetta, kuvataidetta!
Luovuus kun lisääntyy kovissa olosuhteissa!

Muuten eilisessä Kirjastoverkko-keskustelussa ei ollut paikalla yhtään kirjailijaa!
Kaupunkia puuhataan joltain taholta KIRJAN kaupungiksi !MISSÄ OLIVAT KOVAÄÄNISET KIRJAILIJAT !Tai kulttuuriyhdistykset!
Vai pitäisikö tuo poissaolo tulkita rajuksi mielenosoitukseksi?


Iloista,Luovaa kulttuurisyksyä tiedossa !

Marja

Ei kommentteja: