Blogiarkisto

keskiviikkona, lokakuuta 12, 2005

POIMINTOJA SAVON SANOMIEN KESKUSTELUPALSTALTA!

Hei!
Uhmaan Tanjan Tekijänoikeuslakia ja kopioin Savon Sanomien
lukijoiden keskustelupalstalta ( aiheena työttömät ja marjan poimijat, kommenttia 161 yhteensä)
parhaat palat!

Kyllä lähtee!


Työttömät marjoja ja sieniä poimimaan pakolla. (08.09.)

Miksi ei kuorma autoilla viedä näitä loisia ja työttömiä marjoja ja sieniä poimimaan.
Ovat ja lihovat kotonaan ja naivat kun työläinen lähtee töihin.
Teemme heille rahaa että saavat löhötä ja maata ja
juoda keppanaa. Voi helevetin helevetti.

Jalla

Haluan osallistua tähän keskusteluun >
Jallalle (08.09.)

Jätä työpaikkasi ja anna se jollekkin työttömälle. Moni ottaisi sen vastaan ilomielin. Voit sitten sinäkin jäädä kotiisi naimaan ja lihomaan muutaman sadan euron kuukausituloilla. Voi olla, että ennenpitkää tuo tyhmä katkeruutesi kääntyisi toiseen suuntaan!

työtön


Työttömät marjoja ja sieniä poimimaan pakolla. (08.09.)

Miten suomessa voi olla työvoimapula kun on niin paljon työttömiä??? kerrankin joku uskaltaa tiukkaan ottaa kantaa, yleensä kun työttömiä ei saa nimitellä saatikka tarjota töitä! työttömillä on aikaa siis miksi he eivät käytä sitä hyödyksi esim. marjastamalla ja sienestämällä. Saahan siitä lisää tuloja. Itse käyn töissä ja kerään myös sienet ja marjat talteen joskus olen kerännyt myös myyntiin..Ylös ulos ja metsään pysytään virkeämpänä ja työnhakukin maistuu paremmin..

Santtu
Hyvä Jalla (08.09.)

Voisitko katsoa Suomen Valtakunnan tukia?
Tietokoneestasi : Google / tuet.
Siellä tavaratalossa löytyy jokaiselle jotakin.
Kaikkea kannattaa kokeilla, saattaa vaikkapa tärpätä joku täky.

Venäläinen Veijo
Työttömät metsään (08.09.)


Ja kyyditykset voisi hoitaa perinteikäs Lapuan Liikenne ry.

V. Kosola


Loisena maataan (08.09.)

Voi voi sentään mikä katkeruus tuolla hyväpalkkaisella työllisellä on työttömiä kohtaan.
Jätä todellakin työpaikkasi ja tule loisimaan ja naimaan. Meitä on todella paljon jotka tulisivat sinun sijallesi töihin.Toinen työtön
eivät kaikki pysty (08.09.)

Yleistät työttämiä liikaa. On totta, että osa vain lorvii kotona, mutta eivät kaikki. On varmasti paljon niitäkin, jotka mielellään keräisivätkin metsän antimet talteen, jos terveys sen sallisi. Itse pystyn tekemään normaalia päivätyötä ja lisäksi keräämään itselle tarvittavat marjat ja sienet. En kuitenkaan polvieni ja selkäni huonon kunnon vuoksi voisi kerätä marjoja myyntiin asti.


paapaa
Minunkin Bussiin (08.09.)

ilman liikennelupia soppii noin 10 henkeä.
Piru vie, että on puolukkaa metsät täynnä.
No mutta kun tuo Saila Raimo ei luvannut sitä tukea sen poimintaan, annetaan sen vain märäntyä sinne metsään.


Venäläinen Veijo
Uusi innovaatio: pakolla (09.09.)

Muut keräävät marjoja poimurilla mutta me työttömät pakolla. Upeaa, coolia! Kaikki työttömät liittykää yhteen, ylös ulos ja metsään marjoa poimimaan pakolla. Jalla varmaan tietää mistä näitä pakoja saa?

Pakosta työtön
Puolukkamarkkinat tukossa (09.09.)

Mitäs nyt kun puolukoita on jo laarit ja kaikki niin täynnä että oikein yli pursuu. Vastaanotetaan kyllä, mutta mitään ei makseta.
Jos maksetaan niin se on vain 50 senttiä kaikkine raakileineen metsän roskineen ja heinäseipäineen.

Marjakarhu
Työttömät marjoja ja sieniä poimimaan pakolla (09.09.)

Jalla on hyvä ja kertoo missä ne työpaikat ovat?
Kun lukee päivän lehtiä, Kuopion Kaupungilla on säästökuuri menossa. Osastoja suljetaan, osa-aikaisia vähennetään, uusia työntekijöitä ei oteta. Valtiolla puhutaan 17 000 henkilön vähentämisestä. Kahden eläkkeelle jäävän tilalle otetaan yksi uusi. Yleisradio irtisanoo 200 ihmistä. Ylen kunnon työntekijöistä tulee niitä sinun marjanpoimijoita.

Veikko
Joopajoo (09.09.)

Kylläpä töitä löytyy jos vaan jaksaa etsiä, eikä ole liian nirso. Itse olen opiskelija jolla on 2 osa-aikaista työtä sellaisella pienellä paikkakunnalla jolla työttömiä on paljon ja töitä ei kuulema yhtään... Siltähän tämä näyttääpi juu. Ei tietenkään voi yleistää mutta siltä monien työttömien tuttujenkin ihmisten tilanne näyttää, että ei edes haluta mennä töihin ja sitten valitetaan kun sosku ei maksa tarpeeksi rahaa.. Huhhuh.

Opiskelija sekä palkansaaja
Työttömät marjoja ja sieniä poimimaan pakolla. (09.09.)

Suomen maassa lääniä riittää niin marjojen poimintaan kun työpaikan hakuukin..mol:in sivuilla on 10406 avointa työpaikkaa + muilta rekrytointi kanavilta löytyy lisää. Veikko sairaanhoitajien paikkoja on 336 avoinna..tosi asia on että ei sitä työtä tulla kotiin tarjoamaan sen eteen joutuu tekemään töitä ja paljon..Muun luppoajan voi sitten samoilla vaikka metsässä. Menkää kimppa kyydeillä marjastamaan niin me tehdään ja lähelle pääsee hyvin kävellen. Juuri vein naapurille puolukoita ja sieniä niin saan häneltä omenoita..näin se toimii vaikka töissä olenkin..:)

malla
MARJANPOIMINTA (09.09.)

Annoin jo ajatukseni Sailaksen esitykseen.
Jallalla on hyvä ehdotus.
Mutta on huomattava että marjanpoiminta on työtä isolla T:llä,
Ei ihminen jota ei muutenkaan työntekeminen kiinnosta niin ei se pysty marjojakaan poimimaan.

Vielälisäksi kyllä töitä on jos tosissaan haluuaa.

Enne muuten työrajoitteista sanottiin laiskaksi.

RIKSU
Riksulle (12.09.)

Älä kuule höpötä jotta töitä olisi. Niitä ei ole muilla kuin eläkeläisillä. Hehän sanovat olevansa hyvin kiireisiä ihmisiä. Eläkeläislle kun ei tarvitse mitään maksaa ei edes marjoista. Palkanmaksajista tässä maassa huutava puute on, eikä muusta.

Marjakarhu
Monenlaisia työttömiä (12.09.)

Keskustellun aloitus oli turhan provosoiva.
Itse en ole ollut työttömänä päivääkään, mutta tunnen työttömiä.

Työttömyys voi olla ihmiselle hyvin lamaannuttava. Osa sairastuu masennukseen. Siinä tilanteessa ei jaksa hoitaa edes jokapäiväisiä askareitaan puhumattakaan ylimääräisistä töistä. Työttömyys aiheuttaa myös häpeän tunnetta. Työtön kokee itsensä epäonnistujaksi.

Osa työttömistä on kroonisia työn pakoilijoita, jotka käyttävät kaikki yhteiskunnan tukitoimet hyväkseen. Työn tarjoaminen on heille kauhistus.
En pitäisi ollenkaan pahana asiana terveiden työtä pakoilevien velvoittamista sienten ja marjojen poimintaan. Voisivat kerätä niitä ainakin omaan käyttöönsä, niin ei tarvitsisi alituiseen voihkia ruuan kalleutta.


Työllistetty
Hilkulla on ollut... (12.09.)

... rukous, että Jumala rankaisisi Mallaa, Riksua ja Jallaa työttömyydellä. Vaan enpä taida sittenkään sellaista kohtaloa pyytää, en edes pahimmalle vihamiehelleni.

Sitä vastoin kerron, että kävin keräämässä puolukoita poimurilla, liekö olisi ollut pakolla sen joutuisampaa. Uteliaisuus heräsi kuitenkin kuten aiemmin toisella kirjoittajalla, että mistä niitä pakoja saa, paljonko pako maksaa ja tuleeko pakolla puhtaammat marjat kuin poimurilla?

Pakolla pätkätöissä
Vielä mitä! (12.09.)

Tollanen terveyshenkinen keskustelu vie pohjan kansantaloudelta.Ei ne marjat sitä pyöritä.Kunnon työttömät jotka latkii viinaa ja kaljaa sekä käy sossussa,ne arvossaan.
Aatelkaa nyt et juoppo tarvii taksia,Alkoa,kaljakauppaa,lääkäriä,yms.melkein päivittäin ja joskus poliisinkin palvelua.Apteekkiakin,terveyskeskusta;niin sellainen ihminen on tarpeen.
Jos se vaan kävisi marjassa ja eläisi terveesti niin yhteiskuntahan halvaantuisi.Eihän me sellaista yhteiskuntaa ole rakennettu.
Työkkärissäkin jo meikäläistä alettais pitää sairaana.Mut ku kännissä suhauttaa toimistoon ja sanoo ettei löydy kiinnostavaa,niin sen ne ymmärtää.Ja tuulettaa tilat.


arau
Halvemmallakin voi kyykyttää (12.09.)

Työttömiä voi kyykyttää paremmin, jos järjestetään julkisia kyykytystilaisuuksia vaikkapa torilla. Jos nämä tilaisuudet videoidaan ja videot myydään katkeroitunelle työssäkävijöille, jotta nämä voivat sitten vapaa-aikanaan katsella työttömien kyykytystä. Tämän luulisi lievittävän tuota työssä käynnin tuskaa. Erinomaisen kyykytyksen johtajan löytäisi helposti esimerkiksi jostain Kuopion työvoimatoimiston johtavasta erikoistyövoimaneuvojasta. Vai mitä kummajaisia ne on?

Jo valmiiksi kyykytyksessä (koulutuksessa)
Helmikuu... (12.09.)

Jos tämä Suomen työttömyyden "hoito" pidetään ns. linjassa viitaten näihin ihan turhiin työttömille järjettäviin pakkokursseihin ja pakkokoulutuksiin niin marjanpoimintakurssit ja marjanpoimintaretket on silloin järjestettävä jossain tuossa esim. helmikuussa!

"marjastaja"
Ketä ovat nämä katkeroituneet vääristelijät? (12.09.)

Mikä ihme ajaa ihmisen kirjoittelemaan katkeroituneita järjettömyyksiä työttömistä? Kun ihminen joutuu työttömäksi niin siinä on ihan tarpeeksi tuskailemista talouden kanssa. Ei siinä enää tarvita, että itsensä epäonnistuneeksi kokevat työpaikkakiusaajat alkavat kivittää työttömiä.

Maija
Oikeilla nimillä (12.09.)Saiskohan taiteilijaelämästä revittyä yhtä kiihkoista tekstiä!


Gudnait

Marja

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Morning, muutat vain sanan "työtön" taiteilijaksi, ja voila´, siinähän se!