Blogiarkisto

maanantaina, toukokuuta 30, 2016

MUUTAMAN EURON TÄHDEN - HYVINVOINTIA KULTTUURISTA > SUURI PUHALLUS TAITEEN RAHOITUKSESTA BYRÅKRATIALLE?

Muutaman euron tähden!
Goljat ja David -olo pakko tuoda näkyviin tämmöinen toiminta julkisilla rahoilla- Hyvinvointia kulttuurista-hankkeisiin liittyen.
Moni kuvataiteilijakin, jolla ei ole pitkää apurahaa , säännöllistä myyntiä saa leipänsä erilaisista lähteistä ja nyt on tapetilla tämä Hyvinvointia kulttuurista-
Tiedotteita medioissa ja Taiken sivuilla seuratessa tuntuu ,että rahaa ja töitä halukkaille taiteen rajapinnoilla ja taiteen soveltavissa tehtävissä toimiville on tarjolla runsaasti -
Vaan tässäpä esimerkki huonosti järjestetystä nöyryyttävästä kokemuksesta:
Hyvinvointi hankkeesta Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla - kyseessä ovat arvovaltaiset maakuntaliitot, joilta odottaisi osaamista ja ammattitaitoisia ohjausryhmiä - 15.3,sain 15.3.2016 tarjouspyynnön Etelä- Pohjanmaan liitolta ( summia ei mainittu , alue on laaja ja kaksikielinen ) kohderyhmää ei ollut määriltelty erityisesti :
Hei,
Terveisiä Etelä-Pohjanmaan liitosta Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja –jatkohankkeesta. Olemme toteuttamassa tänä vuonna Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakuntien alueella taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutuksiin liittyvää kehittämishanketta. Hankkeeseen liittyen tulemme mm yhteistyössä kuntien kanssa tekemään molemmissa maakunnissa kunnallisia pilottihankkeita. Kuntapilottien lisäksi järjestämme hankkeen puitteissa eri kunnissa kiertäviä osallistavia taidetyöpajoja- ja esityksiä. Näihin liittyen pyytäisinkin Teiltä tarjousta tällaisten osallistavien taidetyöpajojen toteuttamisesta eri kunnissa.Määrärahamme haettavana olevaan esitys- ja työpajatoimintaan ovat suhteellisen pienet, mutta pyrimme käyttämään niitä mahdollisimman hyvin ja tasapuolisesti. Tarjouksia pyydetään kaikkiaan neljältä kiertävien ja osallistavien taidetyöpajojen ja –esitysten tuottajalta.Tarjouksen voi toimittaa sähköpostilla tähän osoitteeseeni esa.vienamo@etela-pohjanmaa.fi ; Koska projektimme kokonaiskesto on melko lyhyt, toivomme tarjouksia jo maanantaihin 21.3.2016 mennessä.Kotisivumme löytyvät osoitteestahttp://www.epliitto.fi/hyvinvointia_kuntiin_ilman_rajoja tai ruotsiksihttp://www.epliitto.fi/valfard_for_kommuner_over_granser . Lisätietoja asiasta voi kysellä milloin vain allekirjoittaneelta.Ystävällisin terveisin,ESA VIENAMO.Projektipäällikkö
Toteutus tulee tehdä elokuun loppuun mennessä - tein tarjouksen ja otin huomioon ,että en ole työsuhteessa ja materiaalit ym siäsltö tulee tuottaa itse . Tarjosin kolme hintakategoriaa ottaen huomioon kaksikielisyyden ja matkat ja ryhmien koon. Hintahaitarini oli 47-57 Eur/ tunti + kielilisä ja matkakulut.Siis tietämättä kohderyhmistä mitään.
Sain vastauksen runsaan kuukauden kuluttua :
Hei Marja,
Nyt olemme saaneet selville tarjouspyyntöömme liittyvien taidepajojen toteutuksen pilottikunnissamme. Tarjoukseesi liittyen me haluaisimme toteuttaa 2x45 minuutin kuvataidepajan, ja paikkana olisi Vaasa. Valitettavasti enempää töitä ei nyt tämän kilpailutuksen kautta meillä ole tarjota, mutta toisaalta mukava että päästään pienenkin yhteistyö kautta alkuun.
Vaasan kaupungilla yhteystyötahona tässä on Leena Nyqvist, joka varmaan on sinulle jo vanhastaan tuttu. Eli voisitte nyt Leenan kanssa sopia tarkemmin ajankohdasta ja paikasta. Myös Leenalle olen tänään laittanut aiheesta postia. Pajan voi toteuttaa kerralla 1,5 tuntia tai eri päivinä 45 min. + 45 min. Pajan sisällöstä voitte sopia vapaasti, meidän puoleltamme se voi olla tarjouksesi mukaisesti Kategoria a) tai kategoria c), eli tuntipalkkana yhteensä 2 x 47 euroa tai 2 x 55 euroa + mahdolliset matkakulut.
Laskua taidepajasta voi laittaa meille Etelä-Pohjanmaan liittoon
Jos mitä tahansa kysyttävää tähän liittyen nousee esiin, niin ollaan yhteydessä.
Ystävällisin terveisin,ESA VIENAMO Projektipäällikkö 0400 883 317
OTANKO SATASEN TYÖN VASTAAN ? TOTTAKAI OLEN SATASEN EDESTÄ TEHNYT JO HAKEMUSTA .

Hyvinvointia kuntiin ilman rajoja. Etelä-Pohjanmaan liitto on monialainen kuntayhtymä, jossa on 18 jäsenkuntaa.
EPLIITTO.FI|HENKILÖLTÄ ETELÄ-POHJANMAAN LIITTO

Ei kommentteja: