Blogiarkisto

torstaina, kesäkuuta 16, 2005

Vitsit Vähissä ?

Hei taas!


Pakko palata viime tiistaiaamun Ylen ykkösen aamu-uutisiin, osioon sanomalehtien selailu-uutistenlukijat pääsivät Savon Sanomiin , jonka pääsivulla esiteltiin uutta
Kuopiota esittelevää DVD:Tä.
Toimittajat kykenivät lukemaan juuri ja juuri otsikon - Ufotkin on valjastettu mainostamaan Kuopion kaupungin erinomaisuutta, , jopa ufot laskeutuvat Kuopion torille- ja sitten repesi , kummankin toimittajan itsehillintä petti ja he repesivät nauruun ja hytkyivät selin kameraan päin ja saivat soperrettua , että sanattomaksi vetää! Toinen toimittajista oli syntyperäinen Kuopiolainen !
Myös katsoja ruudun takana hytkyi naurusta ja soitti mummolaan Savoon ja nauru jatkui yli maakuntarajojen!Huumorikulttuuria!

Jyväskylä aikoo hakea kulttuuripääkaupungiksi vuonna 2011!
Vetonauloina ovat yli 700 käytettyä tietokonetta ja Neste-rally!
Sekin kuulostaa vetävältä!Valtiontalon raunioilla järjestetään kävelyretkiä , madollisesti heijastetaan viereisen Soneran Seinään dvd-tallenne paikalla toimineen taidemuseon näyttelyistä 7 vuoden ajalta.


Tiistaiaamuna luonani kävi Luovan Pajan Projektipäällikkö Raija Partanen kahden tiimiakatemian markkinoinnin harjoittelijan kanssa.

He katsastavat mahdollisia kulttuurialan yrittäjiä , joiden tuotteillle tekevät markkinointisuunnitelman ja toimenpiteet.
Pojat esiintyivät reippaasti - niin toki Raijakin- pojat esittivät kysymyksiä mm liikeideastani - mosaiikkituotteet- mistä niistä saisi nostettua yhden tuotteen , joka olisi hitti katurakentamisessa ja pihatiloissa!


Pojat olivat perillä markkinoinnin uusista virtauksista.He palaavat asiaan kesäkuun lopussa.
Olin varautunut aamupalaveriin Pandan uusilla konvehtisydämillä. Ja vaaleanpunaisilla pipareilla, sitä kutsutaan sisäiseksi markkinoinniksi!

Iltapäivä meni muotteja irrotellessa sitten kävin Heikki Lampisen luona hakemassa korun ja Marjatan kanssa ehdin vaihtaa uusimmat kulttuurikuulumiset!
Kulttuuritoimen kokous alkoi yhteistilaisuudella tilapalvelun poikien ja johtokunnan kanssa.

Konserttisali , sen puute ja paikka puhuttivat pitkään ja Viivi Lönnin suunitelman Kirjailijatalon kohtalo.
Missä toimivat kaupungin kirjalliset kulttuuripiirit moninaisine tapahtumineen ja BalticRing on saanut kodin sieltä.
Talo on liian kallis korjattavaksi kaupungin rahoilla.
Maksaa 500.000Euroa.
Tilannetta tutkitaan.

Valtiontalo oli omana otsikkona.Valtiotalosta luopuu taidemuseo , koska se on hengenvaarallisessa kunnossa yleisökäyttöön.
Siitähän onkin aikaa kun taidemuseo avattiin Valtiontalossa uutena, korjatuissa tiloissa , oliko se nyt 1898 vai 1998?

Taidemuseo ei ollut omalla otsikolla listalla. Tilat Jyväskylässä ovat hyvät näyttelytilojen osalta ainakin seuraavat 5 vuotta totesivat kokouksen asiantuntijat. Keski-suomen Museossa ovat erinomaiset näyttelytilat, todettiin. Holvi säilyy näyttelytilana.

Rahapulaa valitettiin , mutta edelleen yksityisen yhdistyksen tietokonekokoelman varasto saa kaupungin runsaskätistä tukea rahassa, 32 000Euroa (6.vuosi) ja henkistä tukea kulttuuritoimen johdolta.
Nostin taas epäkohdan esiin. Minua syytettiin riidankylvämisestä!
Onko minulla parannusehdotuksia , tivasi yksi.
On, ja olen ne usein esittänyt ;laajamittainen seudullinen yhteistyö esim hienon Saarijärven museon kanssa , kuntien kulttuuritoimien kanssa, jotta ALUETAIDEMUSEO olisi se , mikä se roolinsa mukaan tulisi olla.
Taidemuseoa käyttävät laajat kohderyhmät. Nyt se on kutistettu henkilökunnan ja tilojen osalta galleriatasolle!

Kovapalkkaiselta kulttuuritoimen johdolta on vaadittava jämerämpää ja johdonmukaisempaa kulttuuristrategiaa!!!
Nyt siellä puuhastellaan tietokonekokoelman eteen urakalla.

Lisäksi koen , että kaupunkien lautakuntiin tulee pyrkiä valitsemaan enimmäkseen henkilöitä , jotka eivät ole kaupungin palkkalistoilla tai valtionkaan.Ja ovat alan asiantuntioijoita.
Maallikoista koostuvia lautakuntia voidaan käyttää virkamiesten omiin tarkoituksiin , valikoitua tietoa antaen ja manipuloiden.

Kulttuuripalvelujen ollessa tällä hetkellä kovassa kurimuksessa, pitäisi lautakuntiin valita pääsääntöisesti alan ammattilaisia.

Esim kaupungin keskushallinto esittää ensi vuodelle kirjastolaitokselle lähes 400.000euron säästöjä!Mahdoton ajatus! Ei kai ole ajateltu mitään!

Kulttuurilautakunnan kokous alkoi klo 17.00.
Tavanomaisena.
Kirjailijatalon kohtalo ei vielä ratkaistu. Asiaa Selvitellään.

Eilisen päivän vietin kukkia latoen. Toki hyvät haltijat kävivät kaffella ja tekivät ostoksia.

Kutistin kukka-aiheet neljännekseen. Nyt voi lähettää betonisen postikortin!
Pienellä hinnalla.
Miten olisi pitsi betonissa nätti!
Kohta kokeilen.

Aino Pajarin kanssa yritämme Firenzen Nykytaiteen Biennaalleen saada fyrkkaa kasaan osallistumiskuluihin joulukuussa! Siellä on mm Christon pariskunta kutsuttuna - siinä imussa on mahdollisuus , että valo osuu meihinkin????Jos oltais saatu kutsu afrikan safariralliin -rahottajat olisivat löytyneet nopeasti!

Ai niin alun ufoista Kuopiossa! Ne ovat laskeutuneet!torilla kulkee kullattuja olioita antennit päässä!
Repikää siitä!Sanattomaksi vetää!

Heips

Marja

1 kommentti:

Mikko Moilanen kirjoitti...

"Rahapulaa valitettiin , mutta edelleen yksityisen yhdistyksen tietokonekokoelman varasto saa kaupungin runsaskätistä tukea rahassa, 32 000Euroa (6.vuosi) ja henkistä tukea kulttuuritoimen johdolta."

Tämä tietokonejuttu taitaa olla ainutlaatuinen mittakaavaltaan suomessa.

"Nostin taas epäkohdan esiin. Minua syytettiin riidankylvämisestä!"

Voi että, miltä hyvä veli -hegemonialta haiskahtaa. Vai oikein riidankylvämistä.. joku olisi voinut provosoitua aika pahasti..