Blogiarkisto

torstaina, maaliskuuta 15, 2007

ANNA ÄÄNI ÄÄNETTÖMÄLLE!

Heips!

Nyt meni sitten ääni -sitkeä räkätauti ja yskä saivat voiton -viikonlopun  opetus sujui vielä mosaiikkikurssilla, mutta iltapäivällä kaupassa puhe oli jo kuiskintaa.
Nyt pysyn vuotessa ja luen muiden vaalimenestyksestä juttuja- toki olin ehtinyt kirjoittaa esim SuurJyväskyläläisen vaalimainokseen PROKIRJASTO-jutun ja Vasemmistonaisten PIPPURI-lehteen jutun asunnottomuudesta.

Toimintani kulttuuri-, ja nuorisolautakunnan jäsenenä puhukoon puolestaan.
En usko sirkushuvien ja satunnaisten urheilunäytösten vakuuttavan ainakaan minua äänestäviä.

Nykyinen vaalitapa ei suosi radikaaleja muutoksia tulevassa eduskunnassa-silti aion olla tosissani ehdokkaana, aion äänestää ja yllyttää äänestämään vaaleissa.

Soisi  muutaman uuden naaman menevän läpi esim todella edistämään opiskelijoiden toimeentuloa 
sekä pätkä- , vuokratyöntekijöiden asemaa.Taivastelua on kuultu jo liikaa.

Oikeita Tekoja taiteilijoiden, näyttelijöiden , kuvataiteilijoiden , muusikoiden, kirjailijoiden ja tutkijoiden sosiaaliturvan korjaamisesta tasa-arvoiseksi muiden kansalaisten kanssa.
Nykyiset kansanedustajat ja ministerit  ovat pyöritelleet puheissaan ja työryhmissä edellä mainittuja asioita, mutta mitään konkreettista ei tehty neljän vuoden aikana - PALJON PUHETTA - VÄHÄN VILLOJA!Kaikki uudistukset ovat kilpistyneet Valtiovarainministeriöön.

Seuraavan hallituksen päätehtävä ei suinkaan ole veronkevennykset , harjoitettu veropolitiikka on vienyt meitä 
tasaveron suuntaan - se on erityisen huono pienituloisille.
Ruuan arvonlisäveron reilu alentaminen toisi köyhillekin pötyä pöytään.

Paradoksaalista on, että juuri EU:hun liittymisen luvattiin alentavan elintarvikkeiden hintoja-toisin kuitenkin kävi - ellei sitten tarkoitettu, että vähävaraisille EU-ruoka on 0-alvillista- ilmaista- ei tarvitse kuin jonottaa !

Ilmastomuutokset edellyttävät rajumpia toimia kuin vain pieruenergian käytön edistäminen tai uuden ydinvoimalan rakentaminen- nykyinen pääministerimme totesi MTV:n aamuhaastattelussa ydinvoiman olevan päästötön !!!!! Hohhoijjaa- ei varmaan tällä vuosikymmenellä saastuta ydinjäte Nurmijärven metsikköä , mutta minne ydinjäte muka häviää tai siihen liittyvät lähes ikuiset vaarat nykytiedon valossa.
Voisimmeko ajatella yhteiskuntaa, joka kuluttaisi radikaalisti vähemmän - tämä ei tarkoita ihan Linkolalaista elämäntyyliä, mutta on muita vaihtoehtoja kuin jatkuva kulutuksen lisäys ja luonnonvarojen tuhlaus-
Joo , ajan itse autolla ja paljon , mutta heti kun saan toimeentulon ilman autoa voin harkita taas siirtymistä kävelijäksi.


Äänestä siis naista numero 27 !

Dhuhaisin terveisin vaalivuoteelta!


Marja

Ei kommentteja: