Blogiarkisto

torstaina, syyskuuta 01, 2005

OIKEITA JULKKIKSIA AFRIKKAA KOSKETTAMASSA

Heips!

Mainiot olivat Afrikan kosketuksetja afrikkalainen viini!Lähtiessäni Saunatieltä ehti Perusuomalaisaktiivi työntää luukkuun aviisin.
Otin lehden käteen nakatakseni sen roskiiin, mutta ajattelin kuitenkin lukea sen jonkun kanssa avajaisissa-vihollisiin pitää tutustua!

Kävelin Saunatieltä Harmoniaan Alvar Aallon ihanan vehraän campus-alueen läpi: liikuntalaitoksen takapihalta löysin oivan avajaislahjan: rakennuksen vanhat takka- ja uunikivet oli kipattu pihaan ja siellä oli puolipyöreitä keraamisia,päältä tummia, aivopoimuja muistuttavalla kuviolla olevia tiiliä.Otin yhden kouraan, paketoin sen perussuomalaiseen ja kävelin edelleen, poimin keltaisen kukan ja pihlajanmarjatertun paketin koristeeksi.

Sitten Valon Jaakko pyöräili Seminaarinkadulla kohti avajaisia hänkin ja teimme loppumatkan toisillemme seuraa.
Kulttuuritoimen oven edessä Nikolainkulmalla oli kadun vieressä neljä kirkkaanväristä muovipalloa: vihreä ,keltainen ,punainen ja pienempi keltainen!
Ajateltiin ,että kaupungin Taloustoimkunta arpoo lottopalloilla kulttuurirahoja ja osa palloista on karannut ulos!

Siitäpä poimin vielä Afrikan lipun väriset pallotkin kiven, kukkien ja perussuomalaisen seuraksi ja jatkoin avajaisiin!
Kapa sai halaukset!Ja lahjat

Valtakunnan kuumimpia julkkiksia oli paikalla ....Nyt kyllä poissaolleita kenkuttaa!

Ja rentoina puhe kulki ja naureskeltiin kulttuurikaupunkifoorumille, joka on sopivasti juuri ennen kulttuurilautakunnan suurta leikkauskokousta.
Kulttuurikaupunkiksi haku ei ole halpaa; 200.000Euroa siinä vilahtaa eli sama summa kuin Ralleihin menee vuosittain- mutta sehän tuokin miljardeja euroja palvelualoille Jyväskylään!Joten se on tuottavaa Tukirahaa toisin kuin kulttuurin tuki- näin ajatellaan taloustoimkunnassa!
Mitä nyt mettää vähän vaurioituu!Ja maastoa! Ja muutama mummo meteliin kupsahtaa!

Laskettiin leikkiä, että kaupungilla on oiva kulttuuristrategia: hävitetään KOKO vanha kulttuurijärjestelmä kuin vallankumouksen aikana Neuvostoliitossa konsanaan! Kulissit sitten pystyyn vuodeksi 2011 , halvaksi tulee!
Ja taiteilijat tuotetaan Kiinasta- ne kun on halvempia kuin oman maan!

Kaikki rakennelmat voidaan juhlien jälkeen purkaa kuten Helsingin Stadionin 3 miljardin lehdistökatos,jota nyt myydään 100.000Eurolla halukkaille.Äkkiäkös sitä rahaa saadaan katoamaan !JaTaiteilijat lastataan lentokoneeseen!
VRT Marjanpoiminta-happening kesällä Suomessa!

Sokerina pohjalla: Jyväskylä on oikein Terveyttä Kulttuurista- seminaarikaupunki.Oikea innovaatio-sellainen.
Pitäisikö slogani ajankohtaistaa:

Kulttuurista Terveyttä vai Sailasta Kulttuuria vai Terveydestäkulttuuria vai Böönaut-kulttuuria! Vai Ketuttaako Kulttuuria !Anderssonin Saduista Tervettä Kulttuuria!

Kiva on kivaa ja kehitys kehittyy!

Heips!
Marja

3 kommenttia:

Kapa kirjoitti...

Hei Marja!

Tuo Afrikan manner on laaja ja monikulttuurinen, kuten on Eurooppakin. EU:n lippuhan meillä on, mutta en silti puhuisi Euroopan lipusta silloin, kun Suomen lippu on kyseessä. Samoin tuolla Afrikassa on Beninillä oma lippunsa. Ei sitä pitäisi nimittää Afrikan lipuksi.

Joka tapauksessa avajaiset olivat käypäset ja tuliaiset riittävät.

Yst. Terv.
Kapa

Päivi kirjoitti...

Hei Marja ja Kapa!
Pieni lippuinformaationpalanen: jos Marja veit avajaisiin Beninin lipun värisiä palloja, veit Afrikan lipun värisiä palloja! Afrikan unionin lipussa http://www.flags.net/OAUN.htm
on ihan samat värit kuin Beninin (jäsenvaltio) lipussakin (vihreä, keltainen, punainen ja vielä bonuksena valkoinenkin päälle). Onhan tuo Afrikan UNIONIn lippu, mutta monesti siitä puhutaan vain Afrikan lippuna, vähän niinkuin tuosta EU-lipusta Euroopan lippuna. (Heh, meinasi tulla tahaton steitmentti, kun kirjoitin ensin 'loppuna'.)
Hilp. Terv.
;) Päivi

Kapa kirjoitti...

Päiville:
Kiitosta vaan kommentista.
Vaan kun ei ollut tuliaisissa sitä valkoista palloa. Voitaisiinko sanoa, kun heitän sinua lumipallolla, että heitin sinua Suomen lipun väreillä?

;o)