Blogiarkisto

tiistaina, syyskuuta 27, 2005

Paras valitkoon!

Heips,
huomaan , että verrattuna muiden kuvataiteilijoiden arkielämään, olen vapaaehtoisesti vaikuttamassa (?) kulttuuripolitiikkaan, kulttuurin puolesta taistelijat ovat vähäksi käyneet,Tuula-Liina Varis Joensuusta kirjoitti kulttuurin puolesta kauniisti sunnuntain Keski-Suomalaiseen.
Mutta eilisen politiikkojen kanssa käydyn keskustelun perusteella , ei tunnu sanoma menneen perille!
Mielenosoittajia ei näy!
Valtuustossa istuvat päättävät lopullisesti kulttuurin leikkaukset!
Eli vielä ehditte vaikuttaa äänestäjinä. Minähän en yltänyt valtuuston pallille!Mutta lautakunnassa voin puheella vähän vaikuttaa.

Eilen siis istuttiin hyväkäytöksisinä kaikki kulttuurilautakunnan jäsenet
kurinpalautuksessa Kaupungin Talon kokoushuoneessa.
Tänään tiistaina on kulttuurilautakunnan ylimääräinen kokous!

Toimimme ohjeiden mukaan. Ainakin osa meistä!?
Kulttuurilta lähtee takuuvarmasti 780.000Euroa?Ensi vuonna lisää!

Keneltä? Teatterilta,Kaupunginorkesterilta , kirjastolta vai toiminta-avustuksista?
Mikä on tärkeä peruspalvelu kaupunkilaisille?

Jyväskylän Kesä vai kustannuksiltaan vaatimattomien Sivukirjastojen toimiminen lähiöissä, joita todistettavasti vanhukset ja lapset ( alle 14-vuotiaat )käyttävät eniten.

Kirjastoja lopetellaan lupaamalla kirjastoautopalveluja ja kohennusta pääkirjastoon- no eilen HS:ssä oli artikkeli , jossa valtio ei anna enää latin latia kirjastorakennuksiin tai autoihin!!
Mistä rahat siis korvaaviin palveluihin?Seutuyhteistyöllä? Varmaan yhdistymme tavalla tai toisella , mutta kadonneitta kirjastopalveluja tuskin saadaan takaisin! Tai muita kulttuuripalveluja!Pitäkää nyt kiinni asukkaat vähistä, yhteisöllisistä tiloista!

Vastustan ensisijaisesti lähikirjastojen lakkautusta vastoin oman puolueryhmäni kantaa!Kurjuutta lisäämällä ei sivistys eikä vauraus lisäänny!Eikä huonovointisuus vähene!
Kuvataiteelta ei voi enää enempää viedä!

Museot ovat säästötavoitteensa jo saavuttaneet ja henkilökunta sai jäädä paikoilleen lukuunottamatta museotoimen johtajan paikkaa , jota ei vielä ole päätetty , sisäisin siirroin joku johtaa ja uusia ei palkata.Eli muun säästön lisäksi museolta siis lähtee henkilöresusseja.

NäyttelyToiminta on rahoitettava muualta! Taiteilijoiden työhuoneavustuksiin ei saa enää kajota!Apurahathan on jo melkein nollattu!

Niin ,hain visuaalisten alojen läänintaiteilijan kaksivuotista pestiä Pirkanmaan toimikuntaan - pääsin haastatteluun , mutta en toimeen.

Päättivät eilen.Hiukan kirpaisi.
Olisi ollut haastava kaksivuotinen; toimessa tuli yhdistää arkkitehtuuri, muotoilu,kuvataide ja tuottaa mm uuteen Moduksen näyttelytilaan kv. näyttelyitä ja yhteistyö Nykytaiteen Museon ja Himmelblaun jne . kanssa!
No hyvälle kuitenkin hävisin.Kuulin. Paras valitkoon sanoin haastattelun lopuksi !

Toinen Jyväskyläläinen hakija pääsi sitten näyttämötaiteen läänintaiteilijaksi!
Olemme molemmat työskennelleet Jyväskylän kulttuurilautakunnassa........

nyt siis jatkuu henkilökohtainen epävarmuus -
Valtion taidetoimikuntien apurahalotto on tältä vuodelta ohi!voittoja on liian vähän!

Onnea Voittajille!

Verratkaapa apurahoja vaikka FORTUMIN optioihin, jotka ovat eräillä 100 kertaa Tasavallan Pressan palkka eli noin puoli miljardia euroa per lätty!!!
On siinä neroja kasassa!

Me ,jotka jatkamme hakua,sinnitelkäämme uuden uljaan, sivistyneen yhteiskunnan
puolesta tahoillamme!

Tänään siis kulttuurilautakunnan ylimääräinen kokous!

Voikaapa hyvin , pysytelkää hengissä, täällä jo vauhti ja negatiivisuus väsyttää!


Marja


PS. Jotta kaikki olisi täydellisen kivaa elämässä myös meidän Valajankadun ja Saunatien asukkaiden viihtyisät ja edulliset funkkistalossa olevat vuokra-asunnot ovat myynnissä- sijoittajat ostavat näkemättä asuntoja!!!!!Sijoitusta!Päivän Trendi!

Me asukkaat saamme väistyä
muualle vuokralle- piha on ollut JE-URAKOINNIN lämpöputkistoremontissa usean kuukauden, mitään ei ole tapahtunut kuukausiin- piha on kuin räjäytysten jäljiltä ja auki kaikkialta , mahdoton kulkea-
odottavat kai routaa ja jäätä ,jotta olisi vielä hitaampaa tuo remontti- asukkaille ei tietenkään ole vaivauduttu ilmoittamaan aikatauluja tai muuta.
Markkinataloutta ja hyvinvointia!

Ei kommentteja: