Blogiarkisto

maanantaina, syyskuuta 26, 2005

Pippi flyttar in i Villa Villekulla!

PIPPI LÅNGSTRUMP 60 ÅR!
HEJSULAHHOP JA TRALLALLLAA!


I utkanten av den lilla , lilla staden låg en gammal förfallen trädgård.
I trädgården låg ett gammalt HUS, och i huset bodde Pippi Långstrump.
Hon var nio år , och hon bodde där alldeles ensam.
Ingen mamma eller pappa hade hon , och det var egentligen rätt skönt, för på det viset fanns det ingen , som kunde säga till henne , att hon skulle gå och lägga sig, just när hon hade som allra roligast, och ingen som kunde tvinga henne att äta fiskleverolja, när hon hellre ville ha karameller.

En gång i tiden hade Pippi haft en pappa, som hon tyckte förfärligt mycket om, ja, hon hade förstås haft en mamma också , men det var så länge sedan, så det kom hon inte alls ihåg.Mamman hade dött , när Pippi var liten, liten unge, som låg i vaggan och skrek så förskräckligt, att ingen kunde vara i närheten.
Pippi trodde ,att hennes mamma satt uppe i himlen och kikade ner på sin flicka genom ett litet hål, och Pippi brukade ofta vinka upp till henne och säga
" Var inte ängslig! Jag klarar mig alltid!"

Sin pappa hade Pippi inte glömt. Han var sjökapten och seglade på de stora haven, och Pippi hade seglat med honom på hans båt, ända tills pappan en gång under en storm blåste i sjön och försvann.Men Pippi var alldeles säker på att han inte hade drunknat. hon trodde att han hade flutit i land i öde ö , där det fanns fullt med negerna och gick omkring med en guldkrona på huvudet hela dagarna!

Min mamma är ängel och min pappa är negerkung , det är minsann inte alla barn , som har så fina föräldrar!


Hejsulahopsan !

Marja

Ei kommentteja: