Blogiarkisto

lauantaina, huhtikuuta 15, 2006

HAKU PÄÄLLÄ!

HEIPS!

Kulttuuri-,nuorisolautakunnan asialistoilla on ollut tänä vuonna kaksi tärkeää viran hakua käsiteltävänä; kaupungin museotoimenjohtajan virka sisäisenä hakuna( joka ei ole nykyaikaa-parempi olisi hakea valtakunnallisena hakuna)
ja kaupunginteatterin johtajan virka- nykyinen teatterinjohtaja Aila Lavaste luopuu viranhoidosta kesken kauden syystä että teatterin taiteellinen ja taloudellinen johtaminen on kuntien nykyisessä taloudellisessa tilanteessa käynyt hänelle pitkän kauden aikana ylivoimaiseksi!
Näyttää olevan talous olevan luovilla aloilla tiukilla pienistä suuriin tekijöihin!

Olen kultturi-,ja nuorisolautakunnan valitsemana molemmissa valintatyöryhmissä jäsenenä.Teatterin henkilökunnan esdustus on ollut työryhmässä.Lisäksi museoiden henkilökunnan kannanototovattulleet lautakunnan jäsenille tiedoksi.

Olemme kokoontuneet käsittelemään virkojen edellyttämiä pätevyysvaatimuksia ja hakuilmoituksia-käyneet läpi ehdokkaita, haastatelleet hakijoita ja päivitelleet samalla vaatimusten ja palkan suhdetta!

Kuka ottaa vastuun Taiteellisesta menestyksestä ja sovittaa isot laitokset kuntatalouden uusiin , koviin vaatimuksiin samalla säilyttäen teatterin ja museotoiminnan laatuvaatimukset , taiteellisen tason ja erityismuseoiden aseman maakunnassa?Uusia toiminamalleja ja yhteistyökuvioita on etsittävä ja käytettävä!

Museotoimen johtajan paikkaa haki 4 hakijaa ja haastattelujen jälkeen työryhmä päätyi yksimielisesti esittämään filosofian lisensiaattia ,vt taidemuseonjohtajaa Päivi-Marjut Raippalinnaa Museotoimenjohtajaksi.

11.4.2006 kokoontunut nuoriso-, ja kulttuurilautakunta päätti yksimielisesti hyväksyä työryhmän esityksen.
Nyt kaupungin museotoimella on johtaja!Pitkän epätietoisuuden ja tilojen setvimisen jälkeen henkilökunta voi keskittyä lopultakin tärkeimpään työhön ,näyttelytoiminnan järjestämiseen ja tutkimus- , ja esittelytyöhön erityismuseoissa.

Kaupungin teatterin johtajan hakuaikaa päätettin jatkaa pätevien hakijoiden puuttuessa eka haulla!
Maassa on useita isoja teatteritaloja etsimässä samalla tavoin valovoimaista , pätevää, henkilöstön hallintoon kykenevää joukkueenjohtajaa!

Aikaa ei ole runsaasti , nykyinen johtaja poistuu pestistään elokuussa 2007.
Teatteri suurena laitoksena tarvitsee ohjelmiston suunnittelua jo vuosia eteenpäin ,joten uusi johtaja olisi löydyttävä piakkoin!

Kaupungille plussaa siitä, että saamme kulttuuri-,ja nuorisolautakunnassa ammattimaiseti etsiä ja valita hakijoista parhaat,ettei sotketa esim politiikkaa tai muuta kähmintää valintoihin!
Tämä on demokratiaa, että pientenkin puolueiden asiantuntijajäsenet saavat vaikuttaa !


Niin ja koska olemme myös nuorisolautakunta kokouksessa vierailivat 6 nuorta NUORTEN FOORUMISTA esittelemässä Nuorten Foorumin asioita ja toimintatapoja.

Nythän on vastikään laissa turvattu nuorten osallistumismahdollisuus kuntien ja kaupunkien päätöksenteossa eli kuhunkin lautakuntaan on nuorilla mahdollisuus saada puhe-, ja läsnäoikeus edustajalleen!

Mikä tarkoittaa että nuoret voivat suoraan vaikuttajille tuoda valmiiksi ajatellut epäkohdat ja suunnitelmat parannuksista esim nuorisotilojen ja koulutuksen suhteen.
systeemi toimii jo Kuopiossa, Tampereella ja Turussa.

Valtakunnallisia kokoontumisia on jo ollut!Ja Jyväskylässälilki 200 aikuista ja nuorta oli ensimmäisessä Foorumissa mukana.
Nyt kokouksen valitsemat toimijat esittäytyivät päämäärineen meille vaikuttajille.

Myönteistä , että vaikuttamisen mahdollisuus todella annettaan nuorille ja että näin saamme yhteiset asiat sekä kaupunki- , ja kuntapolitiikan kiinnostamaan seuraavia sukupolvia!
Ehkäpä kauan itketty äänestysvilkkauden aleneminen loppuu ja uurnille ryntäävät eri vaihtoehtoliikeiden ja yhden asian liikeiden edustajat ehdokkaineen ja ummehtunut puoluepolitiikka saa vastustusta ja joutuu uudistumaan elämälle läheisemmäksi !

Aurinko repäisi taas säteensä valaisemaan ja nyt pihalle!

Kärsikää Hyvät Ihmiset !
Se Kaunistaa !

Niinko Kylymä kahavikin!

Marja


Elämme jatkuvassa murroksessa ja rakennemuutoksessa ja kaikkien oleminen ja osaaminen kyseenalaistetaan koko ajan!Meillä on kuitenkin rauha maassa,välillä tuntuu pessimistisimpiä puheita seuratessa, että eletään kuin just sodan jäkeistä aikaa! Vaan maa on vauraampi ja vaakaampi kuin koskaan- taloudellisilla voitoilla ei kuitenkaan ole isänmaallisia tunteita ja omistajat sijoittavat rahat muualle kuin Suomeen.Ja siirtävät tuotantolaitokset paremmin voittoa tuottaviin maihin.

Toisaalta Suomi kouluttaa verovaroin huippuosaajia ja osallistuu esim Nokian tuotekehittelyyn miljoonilla euroilla-
Kaikkea tuotantoa ei voida siirtää Kiinaan - eikä ainakaan saastuttavaa teollisuutta tule siirtää sellaisiin maihin, joissa päästösopimuksia ei ole voimassa!

Ei kommentteja: