Blogiarkisto

tiistaina, huhtikuuta 11, 2006

¨JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ETENEE KULTTUuRIKAUPUNKINA RIVAKASTI!

Huomenta Jyväskylä!


Taas edettiin kohti kulttuuripääkaupungin titteliä ; Jyväskylän kaupungin hallitus
päätti maanantaina 10.4 lakkauttaa kaikki lähikirjastot ja kirjastojen aineisto ja henkilökunta on aikomus sijoittaa lähiöiden muiden palveluiden yhteyteen kuten kosteiden lukupisteiden pubien,ravintoloiden sekä muiden jakelupisteiden kuten huoltoasemien sekä kioskien yhteyteen.
Näin kaikilla on entistä esteettömämäpi pääsy kirjojen ja sivistyksen ääreen.

Nämä paikathan ovat auki melkein aina ja turvallisia käyttäjille ja asiantuntemustakin löytyy palveluissa ja näin toteutuu kauan haaveena ollut kulttuurin ja bisneksen laajamittainen yhdistäminen toteutuu kaikkia hyödyttävällä tavalla!

Ja mikä ajoitus kh:lta , juuri Pääsiäislomille saatiin tällainen kauan kaupungin kulttuurilautakunnan vetkuttelema päätös aikaiseksi !
Ei ole näin lomien alla kukaan sotkemassa viisivuotis-suunnitelmaa kulttuurikaupunkihankkeen eteenpäin viemiseksi!
Niin ja maailman mainioon yksityisen Tietokonekokoelman varaston vuokraan ( 32.000Eur
/vuodessa, 8.vuosi )kh ei tietenkään esittänyt minkäänlaisia muutoksia, sieltä sitten kulttuurilohtua ymmärtämättömät hakemaan! Koneita tuijottelemalla viisastuu tyhmemepikin ja koneita ei tarvi kotiin hilata niinkuin kirjoja!


PRO-LÄHIKIRJASTO LISTAT allekirjoitettavina heti Pääsiäisen jälkeen kirjastoissa ja muissa vielä jäljellä olevissa kulttuurilaitoksissa!

Tänään on kulttuurilautakunnan kokous! Mitähän kivaa sivistysemot ovat tänään asialistalle hilanneet,kahvit ainakin juodaan ja voileivät nautitaan ,ja paljon A4 :ia on jaossa ! Siinäpä se taitaa kiteytettynä olla kulttuurilautakunnan tehtävä nykymenossa!


Kärsimysviikko alkoi siis komeasti!

Lisää PIINAA tulossa ensi viikolla köyhille, liikuntarajoitteisille ja kaukana keskustasta asuville ja lapsille!


terveisin
Marja

Ei kommentteja: