Blogiarkisto

sunnuntaina, toukokuuta 07, 2006

HEVON PASKAA!

HEIPS!

Laajavuoren lenkkipolulla kohtasin yllätysmomentin aamulla- keskellä VUOREN LENKIN rataa- Killerin kohdalla- palleroiset hevon paskapyramidit ilahduttivat lenkkeilijöitä- tulvahti tuoksusta ja vähäisestä lumesta sekä aamuviileästä ilmasta muisto 6-7-vuotiaana-naapurin maanviljelijäkauppiaan reen jaloilla seisten sain olla keväisin mukana lantaa pelloille levittämässä; ihanaa oli puisen reen jalaksilla keikkua , edessä korea kasa lehmän paskaa kiitämässä neitseellisen valkean lumisen metsän läpi valkeana kevätauringon timanttisella säihkeellä valaistulle pellolle, jonne lämmintä höyryä henkäilevät keot lapioitiin säännöllisin välein!

Se tuoksu ja tunnelma on jäänyt mieluisana hajunäkömuistina mieleen.
Eli minua eivät Laajavuoren lenkkireitin läjät juuri häirinneet!
Olisi varmaan vaikea edellyttää ratsastajia keräilemään pusseihin hevosen jätöksiä!
Nyt kun koiran jätöskeskustelun jokakeväinen kuumalinja on hiipunut , tässä olisi oiva tilaisuus alkaa suitsuttaa hevosen jätöksistä ja taudeista ja basilleista, jotka syväänuurrettujen lenkkikenkien pohjissa kulkevat kaikkialle ja levittävät ties mitä!

Jaaha, Teokseni Kolme Pesää valitsi jyryttäjä Mika Karhu Taiteilijaseuran vuosinäyttelyyn Keski-suomen Museolle. Kävin ripustamassa teosta torstai-iltana.
Raikkaalta ripustusvaihe näytti silloin.

Iltapäivällä AA-museolla oli Kaukana Kavala Maailma Palaveri,jossa saimme edistettyä
näyttelyä: lehdistötiedotetta sekä julisteita ja kutsareita ja lopullista taiteilijalistaa.
Tarjoilin omatekoista simaa ja Laukaasta saatua ruisleipää osallistujille. Sima sai täydet kympin, leipää ei raskinut kukaan korkata -tyytyivät tuoksua nuuhkimaan-tiedättehän ruis ja paistouunin mystinen savuinen aromi!

Sain Laukaan Kansalaisopiston oppilailta kunnon eväitä kurssin lopuksi: Kotonatehtyä Hunajaa,kotona purkitettua Lammasta -erinomaista ja ison ruisleivän ja muhkean kukkapuskan.
Maalla ymmärtävät hyvän päälle.

En jaksanut lähteä avajaisiin, kun oli nulju olo eli väsytti kaikki meno.
Vaikka Kiitos Kuvataiteilijoilta -palkinto olikin tällä kertaa minun Flower Power -laatta. Mikä tuntui myös hienolta.

Nyt olen viikonlopun vedellyt ruista ranteeseen. Ja haravoinut käpyjä ja rapsuttanut kissaa-ja pojan saatua 5 kilon petokalan rannasta -kesken kutemisen -valmistin herkullista uunikalaa foliossa.
Nyt saunaan ja nukkumaan!

Ja aamulla Enkeliä ripustamaan Ortodoksiselle Kirkkomuseolle!

Heips!

Marja

Ei kommentteja: