Blogiarkisto

torstaina, syyskuuta 28, 2006

EETUN HUUTO JA YDINJÄTE!

Heips!

Helsingin Sanomissa oli pieni uutinen aiheesta ,miten tuleville sukupolville viestitään maan sisälle kätketyn ydinjätteen tappavasta vaarasta!

On tutkittu ,että inhimmilliset ilmeet ovat pysyneet samankaltaisina jo tuhansia vuosia, kalliomaalauksissa ja muissa säilyneissä kuvissa kauhua, vaaraa ja pelkoa on kuvattu samalla tavoin kuin nykyäänkin, sama ilmiö toistuu apinoiden ja gorilloiden ilmekategorioissa: lautasiksi laajentuneet silmät, kädet kasvojen molemmin puolin, suu auki ja kauhusta jähmettynyt asento.

Nyt on siis tultu tulokseen, että tämä nimenomainen historian ja ajan kestänyt kestoilme , kauhua ja pelkoa kuvaava ilme on paras myös tulevaisuuden ihmisille tai olioille viestimään tappavasta vaarasta, esim nykyinen ydinjätettä kuvaava symboli ei vättämättä avaudu tuhannen vuoden päästä kenellekkään.

Ydinjäte taas pysyy yhtä vaaralisena aina!

Uusi mielleyhtymä syntyy, kun olemme jännityksellä seuranneet ja osaksi kauhulla , palautuuko Norjalaisen taidemaalarin Edvard Muchin varastettu HUUTO -maalaus takaisin Oslon Munch -museoon, mistä se varastettiin pari vuotta sitten oikeastaan kävelemällä sisään ja nappaamalla kassiin museon seinältä- turvatoimina toimi narunpätkä taulun edessä.

Nyt taulu on saatu takaisin-ei kerrota miten - ja teos on uusittujen huipputurvavälineiden suojaamana esillä taas Munch -museossa.

Ja tässä maailmakuulussa taulussa kuvataan kauhun ja pelon ilmettä juuri siten
kuin tulevaan ydinjätteiden varastoon aiotaan varoituskuvaksi laittaa tuleville sukupolville.
VAI EI KUVILLA VÄLIÄ!

Esim inho-, tai Yäk-ilmeinen naamakuvio ei saa ihmistä suojautumaan kuin ehkä nenäliinalla ja pyykkipojalla.

Jännittävää ! Onko tämä nyt sitten semiotiikan osastoon kuuluvaa juttua, ei ainakaan seminologin.

Yksi tuttu kauan sitten kehui , että Tukholmassa on kiva asua, kun voi kulkea ihan synonyyminä kaupungilla.....

Jep , aika synonyyminä sai Jyväskylänssä vasmmistoliiton pj Matti Korhonen ja kansanedustaja Matti Kangaskin viime tiistaina esiintyä jYVÄSKYLÄN kÄVELYKADUN KOMPASSILLA. Ja me muut vasemmistoliittolaiset.
Ei auttanut kovaääninen eikä punainen väri.

Olisivatko politiikot itse - eivät toki nämä kaksi yksinään -vieraanuttaneet kansalaiset politiikasta, joka alunperin tarkoittaa yhteistä asioiden hoitoa - aika pyytettömästi.

Nyt kansanedustjat nostivat omia liksojaan.
Sen sijaan opiskelijat saivat tyytyä jonkulaiseen ruokahätäapuun ja työttömille annettiin 5 euroa kuussa.

Nyt niitataan viimeinen niitti myös taiteilijoiden ja tutkijoiden toimeentuloon , kaavailtu yrittäjäeläkeuudistus tullee kattamaan apurahojen saajat , jolloin apuraha sotumaksujen jälkeen jää 950 euroon kuussa,jolla tulisi elää ja tehdä taide-, tiedetyötä.

Apurahan aikana ei saa olla muuta virkaa tointa.
Nyt tulee kysyntää varakkista taiteilijoiden ja tutkijoiden puolisoista.
Mitä jos löytäisi avarakatseisen ,kulttuurin ja taiteeseen hurahtaneen rikkaan politiikon tai pankkiirin tai teollisuusmiljonäärin.


Hyvän elämän jakautuminen Suomessa on suhteellista.

Kannattaa kattoa kenen kanssa kaveraa entistä tarkemmin- siinä sitä taiteilijan vapautta.Esim apurahat jaetaan isoksi osaksi pärstäkertoimen ja polittisen asennon mukaan.Osa taiteilijoista tosin väittää olevansa kaukana ja pysyvänsä kaukana arkiseta paskasesta politiikan teosta. Myös ulkopuolisena seisominen on kannanotto.


Näkemisiin ja allekirjoittakaa PRO LÄHIKIRJASTO adressia!
Osoite www.lafka.fi/adressi


Marja

9/14/2006
Edit

VANHAMUOTOINEN UUSMUOTOINE

Ei kommentteja: