Blogiarkisto

tiistaina, lokakuuta 03, 2006

MOSAIIKIN HEHKUA ALL WEEKEND A LONG!

HEIPS!


Voin todistaa vuoden maalauksen sijaisopettajana työskenelleenä eri vuorokauden aikoina , että Jyväskylän Kirjasto-opistotalo on jokaista neliöä myöten tehokäytössä.

Viileän vastuulliset politiikot voivat nukkua yönsä rauhallisesti.Samoin tilapalvelun uutterat virkamiehet, joilla tuntuu olevan käsissä loputtommin tehottomia tiloja!

Tilat ovat jopa niin ahkerassa käytössä, että siivoojat järjestävät massiiviset koivuhuonekalut siivoustyön alta sivuun ja järjestävät koivupuiset kalusteet taas takaisin opetuskäyttöön - ja me tuntiopettajat järjestämme oppilaiden kanssa pyramideja koivukalusteista ,jotta saamme tilaa maalaustelineille, tilaa piirtää ja maalata mallia ja asetelmia- kalusteiden kasaus ja siirtely sisältyy työaikaan ja opiskeluaikaan ja vie noin 15-20min opiskeluajasta.Ei tarvikuntoliikuntaa taideopiskelijat.

Opistolla kaikissa tiloissa luonnonvalon tulo on ehkäisty ,beesinvärisillä melamiini silla jyhkeillä kaappirivistöillä. Tämä lisää ahtauden tuntua.

Ei siis ole tehottomassa käytössä verovaroin ylläpidettyjä seiniä ja tiloja- vielä yöajaksi voisi kehittää käyttöä - vaikka unettomille pätkätyöläisille ja muille epämääräisille kulttuuri-ihmisille ja kirjaston käyttäjille!Vaikka yöbaareja.
Niitä kun on liian vähän.
Samalla saataisiin kaupunngin taloutta korjattua!


Eilen totesin Jyväskylän seudun kansalaisopiston toimistossa , että melkein asuin viikonlopun ja maanantainkin opiston kuvanveiston ja maalauksen tiloissa ; aloitin perjanataina klo 15.30 ja lopetin maanataina klo klo 21.00.

Lopputuloksena hienoja mosaiikin hehkutuksia, akvarelleja kylmästä ja kuumasta,
näyttely aulaglleriassa , kadonnut laukku , jossa tietenkin erikoisilmälasit, digikamera , arvokkaat Italiasta hankitut erityismosaiikkikirjat- päiväkirjat ja kalenteri......työkaluja , puhelinvanhus 90-luvulta.KÄÄK!

Sijaisena minulla ei ole lukollista omaa kaappia , joten kaikki pitää aina kasata ja viedä ja tuoda tulleesaan.Lähes aina parkkitilat ovat täynnä ja lähin parkkitila on lääninhallituksen virastotalon pihassa.

Toki kukaan ei vaadi tuomaan paria kiloa syysomenoita malliksi tai pronssi ja lasiesineitä. Tai kirjoja. Mutta ne innoittavat nopeammin taiteen tekoon.
Oikotietä onneen aukovat.

Maanantaiaamuna klo 8 oli täysi suihke opisto-kirjastotalon aulassa, kaikki tilat olivat seniorimessuille varattu ja hyväntuulinen näytteilleasettelu jatkui klo 10 asti ja sitten alkoi yleisö tulla tutustumaan messuihin.
Kirkkoherra Otso Sovijärvi avasi messut.

Pirteitä vanhuksia ja puheenporinaa riitti aulassa.Aulatilassa on viikottain vaihtuvia näyttelyitä ja taphtumia. Varsinainen kansan aukio.

Optiimi paikka pitää teoksiaan esillä pienimuotoisesti- siellä saan nautiskella suuresta yleisöstä 29.10 asti.

Ravennan mosaiikkiin hurahti joukko kurssilaisia ja viikonlopun aikana - jatkamme muottien aukaisulla ensi lauantaina .Vaalibudjetit ovat ennätyssuuria puolueilla.
Oikein kehuskellaan medioissa.Ja haalitaan julkisuudesta tuttuja ehdokkaita.

Tulee voimaton olo. Ei ole urheilijan taustaa , ei esikoiskirjaa , ei partaa, ei shokeeraavia luonteenpiirteitä. Ei säihkysääriä.


Olen ehdokkaana , mutta ilman taloudellisia satsauksia.

Riittää, että on vaihtoehtona ,varallisuudesta pöhöttyneille vaalibroilereille.
Ihan omana itsenään ja ilmoitan jo nyt, että en lupaa mitään.

Ääntä lupaan pitää.

Se riittäköön evääksi vaaleihin.Demokratiassa.


Tiistaita

Marja


PS.
Laukku löytyi-maanataiaamuna toimistosta.
Kiitos nuorille valvojapojille.

Viimeinenkin kadoksissa ollut iso , postittamton virkakirjekuori löytyi työkalupakista opiston toimistosta. Miten se sinne joutui- no siellä oli toinenkin kuori , jossa oli ripustusnipsuja - kai ne halusi olla vähän aikaa kahdestaan.
Voipi olla että syntyy uusia , pieniä kuoria....

Ei kommentteja: