Blogiarkisto

tiistaina, tammikuuta 30, 2007

Lekkeripeliä ? Vaalikone paljastaa!

Huomio! Huomio!


Kun vaaleihin on enää muutama viikko ovat puolueiden vaalikampanjat täysillä vauhdissa!

Kun vertaa maailman tapahtumia, ilmastonmuutoksia , aidsin levinneisyyttä – Afrikassa hiv -tartuntojen seurauksena 15 miljoonaa orpoa -tai kansallisia ongelmia kuten pätkätyuöläisyys- nuorten työttömyys- asunnottomuus
ja suomalaisten vallassa olevien politiikkojen vaalitempauksia ja ehdokasesittelyjä -täytyy ihmetellä, miten hyvin mahtaa toimia suomen eduskunnassa esimerkiksin nk julkkisehdokas , jolla ei ole ensimmäistäkään kokemusta poliittisesta toiminnasta tai järjestötominnasta-ajatellaanko että julkkisehdokkailla valmiudet kansanedustajan työhön ovat äidinmaidossa imetty piilevä voimavara.
Julkinen esiintyminen ja ihmissuhdeverkosto riittävät pätevöittämään mm lainsäädäntötyöhön???

Kansanedustajan työ on muun muassa lainsaaädännän valmistelua , kansalaisten tasa-arvon ja oikeusturvan toteuttamista , kansainvälisten asioiden valmistelua ja päätöksentekoa, energiapolitiikkaa , ilmastomuutoksiin nopeasti reagoitavaa päätöksentekoa, kehitysapuun ja ihmisoikeusasioihin keskittyvää vaikuttamista-
vaatien edustajilta perehtyneisyyttä yhteiskunnallisiin asioihin , sekä henkilökohtaista intoa ja halua osallistua päätöksentekoon – tietoa runsaasti , kielitaitoa, esiintymiskyvyn lisäksi.

Sosiaalisia taitoja. Ahkeruutta. Ja erityisesti kiinnostusta yhteisten asioiden hoitoon ja yhä enemmän kiinnostusta koko maailmaa koskeviin asioihin.

Mielestäni kansanedustajan työ on vaativa pätkätyöpaikka.

Nyt vaalikampanjoissa ei keskitytä olennaiseen vaan kaikenlainen hupailu ja viihdyttäminen ja raflaavuus ovat etusijalla.

EI HÄTÄÄ - VAALIKONE PELASTAA JA PALJASTAA!

Vaalikoneilla surffailu antaakin lohtua ; Vaalikoneet ovat kehittyneet ja siellä on kiperiä, laajoja kysymyksiä, joista ei selviä pelkästään rasti -ruutuun menetelmällä.

VaalikoNEvastauksista löytyy hyviä kansanedustajehdokkaita myös nuoria ja kansainvälistä kokemusta työelämässä saaneita ehdokkaita , joilla on koulutus , kielitaito ja mielipiteet kohdallaan.

Sitten on leipävastauksia suoraan vaaliohjelmista antavia ehdokkaita, ja ehdokkaita jotka ovat viis veisanneet vaalikoneista.

Vaalikoneet lisäävät tietoa ehdokkaista tasapuolisesti , vaalikoneet antavat tietoa nopeasti ehdokkaista ilman että tarvitsee välttämättä jalkautua vaalitilaisuuksiin , vaalikonevastaukset päivittävät hyvin ehdokkaat päivän tapahtumiin.

Sitäpaitsi vaalikoneisiin voi vastata rauhassa, aikaa on ollut , kysymykset ovat tullet ajoissa , vaalikoneita on uskonnon vapaudesta, Animalialta , KEPA:lta , Itämeren suojelusta , Talouskoneelta.

Meille pienibudjettisille ehdokkaille vaalikone antaa mahdollisuuden tuoda esiin mielipiteemme ja tavoitteemme.

Vertailkaapa esim Nuorten Vaalikoneen Turkin EU:hun liittämiskysymystä eri ehdokkaiden kesken.

Turkin ihmisoikeuksia kuvaa hyvin Turkissa voimaan otettu lain pykälä 301 , jossa henkilö voidaan pidättää Turkkia ja turkkilaisuutta halventavista puheista ja Turkkia arvostelevista puheista ja kirjoituksista.

Tämä on johtanut toimittajien ja kirjailijoiden pidätyksiin , kuolemiin.
Kirjailija Orhan Pamuk on saanut useita tappouhkauksia.

Viikko sitten kiihkomielinen ryhmä sai 17-vuotiaan nuoren tappamaan armenialaisen päätoimittajan
Hrant Dinkin lehtensä toimituksen oven eteen. Päättoimittaja Hrant Dinkin virhe oli arvostella turkkilaisten suhtautumista armenialaisiin ja armenialisten kohtelua nykyturkissa. Murha kuvastaa asioiden kehittymistä Turkissa - VÄÄRÄÄN SUUNTAAN!

Mielestäni Turkkia ei voida hyväksyä EU:n jäseneksi ennenkuin maassa toimii mielipiteiden ilmaisuvapaus ja ihmisoikeudet.
Vaalikonevastauksissa aika moni ehdokas hyväksyisi Turkin jäseneksi jo nyt???


ILMASTO PUHUTTAA!

-Lumen puute ja Lumen pelko saa ihmiset ajattelemaan-

Entinen Nokian pääjohtaja ja nykyinen Shellin hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila on vaihtanut näkökulmaa suhteessa maailmaan reippaasti; Ollila vaatii tekoja hiilidioksidipäästöjen vähentämikseksi ja PIAN ilmastomuutoksen HILLITSEMISEKSI.
Muutoshalun on lähdettävä yritysten johdosta ja poliittisesta päätöksenteosta ja laajennuttava koskemaan kaikkia ihmisiä.
Rajoitusten muodossa.

Ollila oli myös pettynyt Yhdysvaltojen presidentti Bushin ilmastoa koskevaan vaisuun aloitteeseen USA:ssa : Bush pyrkii vähentämään maassaan polttoaineen kulutusta ja siinä kaikki.
Polttoaineen hinta on Yhdysvalloissa ollut maailman alhaisin ja kulutus sen mukainen – julkinen liikeenne on vähäistä tai sitä ei ole lainkaan – kaikki ajavat omalla ja usealla omalla autolla -mentaliteetti on vallalla.

Nyt siis kaikki olemme saaneet nauttia säästä kuin säästä.
Erona menneiden aikojen sään muutoksille on ,että osa ihmisistä ei ole jäänyt henkiin säätilojen muutosten rajuuden vuoksi.
Siitä on tullut pysyvä ilmiö ja se on laajentunut kaukomailta meille tänne kehittyneeseen Eurooppaan- Turvaa säänmuutoksilta ei ole!

Mutta voimme pysäyttää ilmastonmuutoksen.
Ja kuudes ydin voimala ei ole ratkaisu.
Kulutuksen raju vähentäminen on ainoa ratkaisu- kehitysavun lisääminen kehitysmaihin paikan päälle on toinen.Teknologia saattaa tulla avuksi , mutta ennekuin voimme muuttaa Marssiin pilaamaan ilmakehää on osattava elää täällä säästäen olennaiseen!


PÄTKÄTÖISSÄ- VIPPAA MULLE VIITONEN- saat sataen loppuviikosta-

Globaalista lokaaliin ; pätkätyöt ja toimeentulo ovat puhuttaneet nuorempaa sukupolvea.
Nyt sitten työministeriön asettama työryhmäkin on tullut viisaaseen johtopäätökseen , perusteettomista pätkätöistä on päästävä.
Sakon uhalla.
Määräaikaisa työsuhteitä ei voi ketjuttaa vuositolkulla.
VALTIO JA KUNNAT ETUNENÄSSÄ OVAT PÄTKINEET.
Vuokratyöfirmat on saatava kuriin.
Samoin korkean koron lainan vippaajat.

Näihin asioihin voivat uudet kansanedustajat vaikuttaa paremmin kuin edeltäjänsä.
Aivan liian hitaasti on edetty ja aiheutettu työsuhdekulttuurin rapautumista – taloudelliseen ahdinkoon jouduttamista ja liian pienellä tuloilla , epävarmuudessa elävien määrää on lisääntynyt.

Ihan turha taivastella pikavippifirmojen noususuhdannetta! ai Viina kulutuksen kasvua.
Sieltä runsaiden etuisuuksien ja useiden tuhansien eurojen kuukausipalkkojen takaa ja heristää sormea uusköyhällistölle.Ja uusalkoholisteille.

Jotain tarttis tehrä!

Ekana voi äänestää uusia, katu-uskottavia naamoja eduskuntaan , vaihtoehtoja on.

Käykää koneilla.


PS. Nyt kun ilmasto sallii , nauttikaamme sen hyvistä puolista- HIIHTÄMINEN LUMISESSA METSÄSSÄ ON TAAS MAHDOLLISTA JA KEINUMÄESSÄ HURAUTTELU!Siitä saa päästeetöntä energiaa!

HEIPS!

Marja

Ei kommentteja: