Blogiarkisto

torstaina, lokakuuta 12, 2006

SLEEPPARI KOURAAN JA HÄIVYTINTÄ PERÄÄN...

HEIPS!

Eilen oli ALEKSIS KIVEN päivä , jos ette huomanneet.
Meillä oli kulttuuri-, ja nuorisolautakunnan kokous ja hieno asiakirja eli juuri valmistunut -puolen vuoden selvitystyö-SEUTUKIRJASTO ASIAKIRJA lausuntakierroksella Aleksis Kiven päivän kunniaksi ja yleisen lukuharrastuksen kunniaksi.
Ja kirjallisuuden kunniaksi.Käsittelimme Seutukirjastoasiakirjaa ja sopimusmallia mukana oleville kunnille ja täytyy sanoa , että on viisaasti ja tyhjentävästi sekä kirjastolaitoksen kehityksen kannalta merkittävä asiakirja. Samalla tavalla voisi kehittää esim museoiden nä
yttelytoimintaa tai orkestereiden konserttitoimintaa!

Pois pelot , että SEUTUKIRJASTO olisi WOW-arkkitehtuuria edustava pytinki hyväskuntoisille city-ihmisille taajaman keskustassa.
Ehei Seutukirjasto yhdistää voimavarat yli kuntarajojen siten että yksittäisillä kunnilla säilyy päätäntävalta oman kirjaston kohdalta. Eli lähikirjastot säilyvät, jos kunnan päättäjät näin haluavat.

Mutta he saavat ison kirjaston edut; yhteisen Jyväskylän kaupungin johtaman hallinnon , talouden , ammattitaidon ja ennenkaikkea laajan nykyaikaisen nide- ja aineistokokoelman.

Kulttuurin saralla yli kuntarajojen toimivat systeemit ovat tolkullisia. Jo nyt maakunnan väki käyttää ahkerasti Keskusten kulttuuripalveluja musikaaleja , taidemuseoita, kulttuurihistoriallisia museoita.ilman että oman kunnan pienemmät vastaavat toiminnat olisivat lakkautettu järjestämillisesti.

Seutukirjastoasiakirjastosta antavat mukana olevat kunnat lausuntonsa 30.11.2006. Vielä ei siis voida juhlia täysin palkein, paljon on tekemistä hankkeen vetäjillä.

Kulttuuri-, ja nuorisolautakunnan kokouksessa päätettiin myös julkistaa Jyväskylän Kirjastotoimenjohtajan virka auki. Valtakunnallinen haku.
Nykyinen viranhaltija Liisa Laatu jää eläkkeelle vuoden lopussa.

Jännittävää kuinka paljon kiinnostuneita ehdokkaita ilmoittautuu, mielenkiintoinen ja haastava työ osaavalle, ennakkoluulottomalle , rohkealle.


Tänään sovimme Jyväskylän KaupunginValtuuston puheenjohtajan Henna Virkkusen kanssa , että PRO LÄHIKIRJASTON ADRESSI luovutetaan valtuustolle 30.10 klo 15.45 ennen valtuuston kokouksen alkua.

Vielä ehtii kirjoittaa nimensä adressiin.
Adressi jää kaupungin historiaan dokumenttina ja on vaikuttanut jo lähikirjastojen olemassaolon uudelleenarviointiin.

Hyvä.
Jospa kaikki lähikirjastot uuden Seutukirjaston myötä pystytään pitämään auki toteuttamalla rationalisointia ja säästöjä yhteistoiminnalla muulla tavoin kuin lakkauttamalla ja sulkemalla.
Kehitystä voi kehittää muutenkin kuin sopeuttamalla sulkemalla.


Nyt siis otsikkoon viitaten , viksuimmat huomasivat , että joku yrittää marmorointia!

Perästä kuuluu miten sleepari eli laahustin kulki.

Häivytin oli häivyttömän kallis - 90Euroa- onhan se mäyränkarvaa!

Hyvää Yötä!
Klo on 00:46 eli torstai on menossaMarja

Ei kommentteja: