Blogiarkisto

keskiviikkona, elokuuta 02, 2006

KEPEÄSTI ELOKUULLE!ELI KESÄJUTUT JATKUU!

HEI!
AALTO-MUSEOLLA VAPAASTI!LESS IS MORE -symposiumIN AVAJAISIIN osallistuin viikko sitten 28.7, koska en juhlinut 27.7, siirsin juhlintaa päivällä;nautin runsaasti hyvää viiniä ruokaa ja seurakin oli hyvää ja ilma kaunis!

Kopioin tuosta infoa tapahtuneesta Aalto-museon sivuilta.


Alvar Aalto -museo

Alvar Aalto -museon rakennusperintöosasto

Alvar Aalto Akatemia

Alvar Aalto Säätiö

Pienoismalli. Centre of Contemporary Art, Córdoba, Espanja. Nieto Sobejano Architects.Työt puhuvat
Näyttely esillä Alvar Aalto -museon Studiossa 21.6.-1.10.2006
Kymmenennen Alvar Aalto Symposiumin teemana on LESS AND MORE – Extending the Rational in Architecture = VÄHEMMÄN JA ENEMMÄN – arkkitehtuurin rationaalia laajentamassa. Näyttely tarjoaa esi- ja sivumakua symposiumin sisällöstä.

Less is more on saksalaisen arkkitehdin Ludwig Mies van der Rohen lanseeraama slogan 1900-luvun modernismin kaudelta. Se on liitetty modernistisen arkkitehtuurin ja muotoilun pelkistettyyn tyyliin, jossa kurinalaisemmalla ilmaisulla saadaan intensiivisempi vaikutelma. Sanonta on ollut myös sodanjälkeistä suomalaista arkkitehtuuria seuranneen rationalistisen ja myöhemmän minimalistisen tyylin paljon hoettu ydin.

Alvar Aallon kehoitusta noudattaen Less and More pyrkii nostamaan rationaalisuuden käsitteen uuden, laajemman tulkinnan kohteeksi. Arkkitehti Juha Ilonen, symposiumin puheenjohtaja, kiteyttää symposiumin teemaa ja siihen liittyvää luennoitsijoiden töiden näyttelyä


Arkkitehtuurissa rationaalisuudella on huono maine. Se nähdään useimmiten kapeakatseisena, kylmänä ja suoraviivaisena, kaikki muut inhimillisyyden piirteet pois sulkevana. Oscar Wilden pelonsekaisin sanoin: “Ihminen on rationaalinen eläin, joka menettää malttinsa aina kun pitäisi toimia järkevästi.”
Symposium tarttuu arkaan aiheeseen esittelemällä nykyarkkitehtien ja taiteilijoiden visioita ja töitä, joille enemmän tai vähemmän rationaalinen ajattelu muodostaa pohjan. Se voi olla rakenteellinen tai henkinen kehys, joka vapauttaa odottamatonta runollisuutta tai valjastaa ja kanavoi ilmaisua, joka olisi muuten hallitsematonta. Rationaalinen pohja voi olla myös modulaarisuuteen liittyvä teema tai silkkaa käytännöllisyyttä painottava lähtökohta.
Onko arkkitehti siis rationaalinen taiteilija? Symposiumin luennoitsijoiden työt näyttävät miten runollisuus ja yksilöllinen kauneus voivat olla vahvasti töiden pääosassa niiden rationaalisesta lähtökohdasta riippumatta, tai kenties sen ansiosta. Mutta edellyttääkö tämä “ristiriita” poikkeuksellista taiteellista lahjakkuutta?
Näyttelyssä on esillä kuvia ja pienoismalleja luennoitsijoiden töistä. Äänimaailmana kuullaan säveltäjä Gavin Bryarsin tilatutkielma. Bryarsin musiikin tilallisuudesta kertoo myös se, että useat nykytanssin koreografit, mm. Tero Saarinen, ovat käyttäneet hänen musiikkiaan.

Näyttelyarkkitehtina on toiminut Jenni Reuter-

LISÄÄ PUFFIA KAUKANA KAVALA MAAILMA ON ESILLÄ SAARIJÄRVELLÄ 1.10.2006 ASTI!

Olen levittänyt ajamillamme maisemareiteillä KAUKANA KAVALA MAAILMA -julistetta
ympäri Savoa ja Keski-Suomea- eksoottisin kohde on KIVISALMEN pienvenesataman ilmoitustaulu jossain Rautalammen lähellä- muuten Maisematie Kuopioon kulkee reittiä Laukaa-Peurunka- Konnevesi - Rautalampi - Suonenjoki-

tie on ihan uunituoretta pikitietä-musta kiemurteleva, kumpuileva nauha keskellä vihreää, luonnonkaunista perinnemaisemaa!Paljon nopeampi ja somempi kuin rähjäisessa, ruuhkaisessa kunnossaoleva-Lievestuore -Hankasalmi-reitti , jonka tie on urainen vähemmän kaunista maisemaa tien varressa.

Ainakin kesällä valitkaapa onnellinen maaseutureitti!

Erinomainen pysäkki on OSSIN MARKET!Ja hyviä , hoidettuja uimapaikkoja on useita.
Ja ei juuri yhtään ketjuja muuta kuin taajamien keskuksissa. Halvimmillaan löpö oli 1.02!

Aikaa menee vähemmän!Siis matka ei pitene.
VIELÄ EHTII........

Ja nyt taas duunia vääntämään eli hoivaamaan ajattelemalla tulevia syksyn opetusprojekteja!

Hellurei!


Marja

Ei kommentteja: