Blogiarkisto

torstaina, elokuuta 03, 2006

VÄHEMMÄN ON ENEMMÄN.......

HEI!


Kuulin Aalto-symposiumin nimen LESS IS MORE jo aiemmin tänä vuonna tai rekistöröin sen kesäkuussa , kun tarjosin suunnittelmista poiketen runsaampaa kuvioa tai spontaanisuutta Vaajakosken Uimahallin mosaiikkipalloihin.
Arkkitehti totesi ystävällisesti vastauksessaan että LESS IS MORE ja oli oikeassa,aikansa kun jotain miettii niin alkaa lisäillä kaikkea...

Mutta jos LESS IS MORE eli VÄHEMMÄN ON ENEMMÄN niin milloin on niin vähän , että on jo ankeaa?

Kuka määrittelee kenenkin vähän?

Minusta neljän seinän sisällä saa olla vaikka MUCH MORE IS MORE AND BETTER,mutta julkisissa tiloissa ja puistoissa tulisi toteuttaa hyvää, laadukasta ,silti viihtyisyyttä ja turvallisuutta lisäävää suunnittelua, esim Nasse-setä -patsas liikenneympyrässä voisi olla ajankohtainen ja humorististraaginen siinä missä erilaiset muovikukkakranssit ja lyhteet ja putkikonstruktiotkin!

Ps. tänään oli Hesarissa- joka muuten nostaa ja laskee kulttuurin huipputekijät Suomessa- hyvä kannanootto tai kommentti kulttuuriosastolla eilen julkistettuun juttuun kansallisista kulttuurin kaanonilistasta: Tanskassa ja Ruotsissa on herätelty henkiin listaa erityisesti "ruotsalaisesta kulttuurista " tai "tanskalaisesta" , pitäisi listata maahanmuuttajille aidot kansalliset kulttuurintekijät- hohhoijjaa!

Kaikkihan tietävät , että aitoa ruotsalaisuutta edustaa tanssi majstångin ympärillä Juhannuksena ja tanskalaiset ovat kuuluisia voileivistä , joita nautitaan runsaan oluen kera ympäri vuorokauden ja suomalaiset tunnettaan kännistä ja saunomisesta ja kadulle kusemisesta.

Ei siinä sen enempää listoja tarvita!

Neuvostoliitossa oli pitkät , virallisten taiteilijoiden listat käytössä,että tietävät ulkomaalaiset kuka edustaa sosialistista realismia ja kuinkas sitten kävikään taiteelle!Ja Taiteilijoille!

Heips!

Marja

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Paitsi että symposiumin nimi oli Less AND more. Hyvää pohdintaa kumminkin :-D