Blogiarkisto

torstaina, elokuuta 10, 2006

PRO LÄHIKIRJASTO -ADRESSI TÄYTTYY RIVAKASTI!

HEI!


Jyväskylän Pääkirjastolla ja Kypärämäen sivukirjastossa ovat adressikirjat alkaneet täyttyä ennätysvauhtia- oikeasti saa kirjoittaa itse oman nimensä kirjaan , joka sitten myöhemmin liittyy osaksi Jyväskylän kaupungin päätöksenteon DEMOKRATIAKEHITYSTÄ- eikä riitä merkitään tiedoksi osasto-
Vielä on aikaa ja taatusti syytä laittaa nimensä kirjaan!

Miksi juuri kirjastot ovat erityisesti tärkeitä säilyttää kaikkien ulottuvilla?

Ensinnäkin kirjat ja lehdet ovat kaikkien saatavilla omassa lähiympäristössä, kirjoista - vanhoistakin niteistä - löytyy tietoa , elämänviisautta , apua ahdistukseen , kuvataidetta, musiikkia , viihdettä, kauneutta, sivistystä,mielikuvitusta, panoksia elämään.

Kirjastossa voi tyydyttää monenlaista kulttuurin tarvettta ,jos ei satu olemaan mahdollisuutta matkustaa live-esitysten tai näyttelyiden ääreen.
Kirjastoon kuuluu osaava, ammattitaitoinen, kiireetön henkilökunta. Kirjatossa ei tule ole olla ahdasta ja stressaavaa, eikä meteliä!


Eräs perustelu lähikirjastojen sulkemiselle oli , että niitä ei voida kehittää varojen puutteessa nykykirjastojen vaatimustasolle; tarkoittaen tietotekniikkaa ja uusia niteitä ja sähköiseen muotoon tallennettuja teoksia mm dvd -tallenteita.

Kirjoitettu, painettu kirja on edelleen suosituin tapa lukea ja kokea , Raammattu on maailman suosituin kirja ihan kovakantisena- samoin Suomessa Kalle Päätalon tuotanto,Väinö Linnan Tuntematon , Dostojevskin Rikos ja Rangaistus, Gogolin Kuolleet Sielut- aina ajankohtainen-

uudesta dekkari- ja runoaallosta puhumattakaan.


Runot eivätkä murhat vanhene koskaan!


Ensi viikolla täydennämme adressikirjoituspaikkoja mm nettiin.

Lukekaa itsenne iltaisin hyvään uneen sillä aikaa!

Marja

Ei kommentteja: