Blogiarkisto

perjantaina, maaliskuuta 11, 2005

Erilaisia Kulkuneuvoja!!!!!!

Huomenta!

Kehityksen kehittymisen huomaa parhaiten käyttämällä liikkumiseen erilaisia kulkuneuvoja- toissapäivän bussikokemuksiin lisäisin eilisen junamatkan Jyväskylästä Kuopioon.
Matka alkoi Jyväskylän pramean matkakeskuksen pihalta. Eteeni syöksähti parikymmpinen tyttölapsi, joka sai soperettua,että olisiko minulla lainata kännykkää , että hän voisi soittaa kaverilleen, joka on junassa, jossa hänkin vastikään oli ollut ja arveli ,että hänen oma kännykkänsä ja lompakkonsa olisivat jääneet penkille kaverin viereen- no lainasin puhelimeni ja tyttö sai kaverinsa kännykkän päähän,keskusteli hänen kanssaan ja sanoi sitten minulle , että voisinko vielä odotella kun kaveri soittaa takaisin ja tavoittelee toista kaveria , jonka piti tulla tätä nyt pulassa olevaa tyttöä vastaan Seinäjoen Asemalle- tarkoitus oli saada vastaantuleva kaveri ajamaan Seinäjoen aseman sijaan Jyväskylän asemalle tyttöä noutamaan !
Ja minun tulisi hänen kanssaan odotella vastausta kotva-oman junani lähtöön oli 10min joten sanoin että okkei!. Sitten katsoin raide ykköselle ja siinä juuri oli tytön juna lähdössä Seinäjoki -Vaasa- johon hänellä alunperin oli lippu, joka lippu siis matkusti umohtuneessa lompakossa väärään suuntaan!- Käytin kovalevyäni ja sanoin tytölle ettei ole mitään järkeä jonkun lähteä ajamaan Seinäjoelta Jyväskylään kun juna juuri on menossa sinne, eikun kyytiin ja selitä koduktöörille tilanne - osaa ne käyttä maalaisjärkeä ja ovat hätätapauksessa inhmillisiä! Tyttö ehti konduktöörin luo ajoissaja sukelsi junaan viime hetkellä.Niin ja lompakko ja kännykkä olivat kaverin vieruspenkillä!

Oma junani saapui Turusta ja jatkoi Pieksämäelle. Juna on yleensä täynnä laivamatkan uuvuttamia ja tupakkakoppi yleensä toimii eksoottisena pystybaarina- mutta nyt oli torstai ja juna väljä ja rauhallinen. Junan malli oli tämä vanhanajan pikajuna numero 817. Penkit näissä vanhoissa junissa ovat kuin pyöreän mummon syli, niihin uppoaa ja niissä on mukavaa. Pendolinojen ja Intercityjunien penkit ovat kuin luurangon syli ja jäykistävät rakenteellaan ja ahtaudellaan sitkeimmänkin junassakulkijan ja patistavat alituiseen liikkeeseen.Ei mukavuudesta tietoakaan.
Tässä siis kehitys ei ainakaan mukavuudessa ole onnistunut- eikä vissiin nopeudessakkaan.

Vastaanottajalla Kuopiossa oli allaan vanha kunnon Talbot -1984- näin pakkaskelillä
ovien mekanismit olivat jäätyneet kiinni , joten eri tavoin ryömimällä pääsi muista aukoista sisätiloihin.
Tänä aamuna sitten klo 7 ajoin kaverini vuorostaan Kuopion asemalle tällä kasinelosella Talbotilla, jolla olin taannoin ajanut satoja kilometrejä-niin tuntuipa hassulta -aivan kuin olisi siirtynyt ajassa vuosikymmeniä taaksepäin-
ajaminen tuntui tosi oudolta; ensinnäkin vaihteet tuntui muljuavan, kaikki oli kohmeessa, ikkunoista ei nähnyt , pakokaasun haju tunki sisään ja jarrutus tuli alkaa jo puoli kilometriä ennen risteystä.
Ajan nykyisin työmatkani uudella Honda Civicillä,jossa on kaikki nykyajan vermeet ja tehoja riittämiin naisihmisellekin- olen ajanut sillä vuodessa 40tuhatta- .

Talbot84:lla tänä aamuna siis Kuopiossa moottoritiellä , kaikki uudemmilla autoilla ajavat savolaiset halusivat näyttää autovanhukselle sillä Jynkästä Kuopion Keskustaan johtavalla moottoritien pätkällä mitä mieltä ovat tietä rumentavista, jäätyneistä autovanhuksista ja kiilasivat edessä ja takana! Kivaa!-Onhan se surkeeta kun ei saa kiihdytellä kuin 6 km ja sitten pitää jo painua toimistoon nynnyttään!

Suosittelisin autoilusta nauttiville kuumakalleille matkaa Pohjois-Norjaan. Norjalaiset osaavat komeilla, tehokkailla autoilla kiilaamisen, valojenvälkytyksen ja keskisormimerkistön ja rotkoon syöksymiset!Olen jo kolmen kesäreissun Norjassa selvinnyt!Mutta niiden vuonojen ja jäämeren vuoksi uhmaa kaikenlaisia vaaroja!

Niin ,totean vaan, että kannattaa hankkia vaikka velaksi se kehittyneempi auto- se on turvallista, mukavaa ja hermoja rauhoittavaa- varsinkin silloin kun ei muita tiellä liikkujia ole lainkaan!Varsinkin jos on onnistunut saamaan jälkikasvunsa aikuisikään ja ajokortilliseksi!

Täytyy tunnustaa, että olen heikkona autoihin- mutta en ralliautoihin, enkä Häkkisiin ja Räikkösiin!


Luen Tuulilasin uutisia, tarjouduin jopa naistestaajaksi tuulilasin koeajoihin,heillä on vain miestestaajia! Eivät huolineet!

Koeajan vapaa-aikana autoja ja intoudun sopivan kaverin kanssa runollisiin ylistyksiin esim Alfa Romeosta- johon minulla ei ihan vielä ole varaa-Autointoiluni täytyy juontua lapsuudesta, sain aina siistiä ja puunata enojen autoja ( Trabant-Triumph Moskvitsh)ja kaikki lattialta löytämäni kolikot sain pitää!Äidilläni oli ajokortti ja teimme lomareissut Keminmaalta Keski-Suomeen äidin ajaessa-isällä oli IC-moottoripyörä , jolla hän taittoi työmatkat Kemi Oy:n tehtaalle. Ihan pienenä muistan istuneeni edessä isän sylissä moottoripyörän kyydissä ja soratie ropisi ja bensa tuoksui. Ja kolmella veljelläni oli tietenkin mopo. Jota myös ajelin -tosin vähän.
Bensan hajuun totutettiin siis jo lapsena.Mieto bensan tuoksu kesäillassa saa minut herkistymään edelleen . Näin ne pentuna saadut vaikutelmat tekevät aivoihin muistijäljen.


En silti liputa erityiseti yksityisautoilun puolesta-kannatan julkista liikennettä , joka Suomessa toimii hyvin julkisesti tuettuna Helsingissä ja Tampereella. Jyväskylässä suositaan yksityisautoilua ja se näkyy keskustan ilman ja melun laadussa.Kävelykadun pätkä ydinkeskustassa ei poista autoilun haittoja.

Heips

Marja

kirjoittanut: Kolu 08:44

Ei kommentteja: