Blogiarkisto

torstaina, maaliskuuta 31, 2005

Vauhtia Piisaa!

Haa, huomaan että olen Pääsiäsipyhinä vieraantunut tietokoneesta....kone tuntuu luonnottomalta käyttää Kallaveden säihkyvien lumikenttien jälkeen!
Rakas tietokone ja sinä satunnainen lukijani, yritän parhaani mukaan olla säännöllisempi kontaktissamme. Mutta ehkä harvemmin kuin päivittäin.Sitäpaitsi elämäni on tavallista puurtamista ja joutavien haaveiden välttelyä???

Hiihtämisestä....

Tiedän ,että moni on saanut ikuisen trauman peruskoulussa suksimisesta.Minun traumani on pesäpallopeli.Kammottava, sietämättömän ruma ,Tahko Pihkalan lanseerama rangaistuspeli Suomen nuorille!

Siispä hiihdosta. Itse olen hiihdellyt ihan omaksi iloksi omaan tahtiin lähiladulla jo 15 vuotta.Nuorena hiihdin murrosiän ohi kilpaa.Silloin ei ollut pohjoisessa muuta tekemistä; Elokuvakerho , 5 mk kausi- ja murtomaahiihto pimeessä metsässä. Kansanhiihtoladuilla.

En tiedä olenko siitä syystä miellyttävämpi , mutta ehkä siedettävämpi itselleni ja muille. Sitäpaitsi hiihtäessa näkee maisemia ja saa kiksejä aivoille.
Krapula on lyhyempi kuin alkoholilla elämöidessä.Sitäpaitsi vaaka näytti Pääsiäisen luekmat - en ainakaan ollut va´an mukaan paastonnut!
Joten liikkeelle!

Siispä!
Laajavuoren mäessä aamu seitsemän korvissa sain tänään kyytiä ,mentiin varmaan 80 km /tunnissa. Yöpakkanen oli jäätänyt ladut.
Taivaalla lensi valkoinen pitkäkaulainen lintupari, arvaa oliko kysymyksessä a) Joutsenpari b) Kurkipari c) Hanhipari . Linnut eivä äännelleet.Lensivät majesteetillisesti ylitseni.


Laajavuoren latuverkko on loistokunnossa ja kaikkien käytettävissä. Myös Laajavuoren ympäristö on siistiytynyt


Aamua jatkoin sulavasti suihkussa ja Verotoimiston ystävällisen henkilökunnan hoivassa ja siitä jatkoin Tourulan Rautakauppaan jossa oli menossa täysremontti; sisään ja sekaan , löysin kauan etsimääni, teräsverkkoa betonivaluihin tueksi.
Tourulan henkilökunta on asiallista ja ystävllistä.Siitä +++++++++.

Siitä sitten Vaajakoskelle. Teija on luvannut käydä kylässä puoli kuusi, mutta soittaakin tulevansa vasta maanantaina kun aikoo mennä tänään klo 5 junaan.kohti päkaupunkia ja kokousta.

No jatkan mosaiikin pilkkomista , vastaan välillä puhelimessa rahoittajan kysymyksiin taloudellisesta tilanteestani!

No Vihreää pilkkomaan.
Muuhun en kykennekkään , olen innoissani pilkkonut uusia mosaiikkimateriaaleja; sain VHREÄN VÄRIN tilauksen Italiasta , 130 kiloa vihreää!!!Sommitellut niistä sopivia sävykoosteita kokeillut erilaisia kokoja.Toivottavasti tilaajat ovat yhtä innostuneita, satsi on 2000 Euroa.
Muuten graafikkojen touhu näyttää olevan paljon monimateriaalisempaa. Ainakin mitä näitä pa merkintöjä blogissa seuraa. No Välineurheilua se on tämä sektaiteilijan työkin.

Jee!Iltapäivällä poikkesin Holviin viemään tilateokseni 60-vuotisjuhla-näyttelyyn.Keskeytys työskentelyyn teki ärtyisäksi. eikä tunnelma parantunut kun huomasimme, että Holvin edessä ei voi purkaa eikä lastata,siinä on Taksitolppa!

Holvin Tila näytti jo eka tunteina täydeltä - no piripintaan 60 vuotisjuhlanäyttely!

Takaisin kiiruhdin työhuoneelle ja jatkan pilkkomista.

Teija piipahtaa kumminkin pikapikaa ja ehdimme hetken ihailla mosiikkivarastoani ja historia osastoa.
Venäläinen mosaiikkilasi on historiaa , ja liian kallista tuottaa nykyaikana.
Nauroinkin Teijalle , että sosialismin aikaan ainakin lasimosaiikin valmistus oli hyvin resussoitua!Luonnonvaroja suorastaan törsättiin valmistukseen ja valtavia propagandateoksia valmistettiin ympäri Neuvostoliittoa -Tosin mosaiikin valmistus oli aloitettu jo tsaarin aikana Italiasta hankitun tietotaidon avulla. Mutta venäläiset kehittivät oman metallurgian laboratorion ja heillä on Pietarin Taideakatemian mosaiikkipajalla tuhansien sävyjen reseptit. Niitä ei luovuteta edelleen.
Mosaiikkilasin keittäminen lopetettiin Pietarissa 90-luvulla ja Kapitalismin tulo Venäjälle lakkautti ylellisen materiaalin valmistuksen.uusrikkaat Nousukkaat eivät tue vanhoja perinteitä vaan tuovat ylellisyyskitsiä ulkomailta uudisrakennuksiin.

Onneksi Italiassa tuotetaan vanhoja perinteitä hyväksi käyttäen lasimosaiikkia , joka on ohut noin millin parin vahvuinen kun tsaarin ajan mosaiikit olivat siis 5-7 mm!


Nauttikaa ulkoilmasta, kun sitä vielä on!


Heips

Marja

Ei kommentteja: