Blogiarkisto

keskiviikkona, maaliskuuta 09, 2005

Politiikkaa ja kulttuuria!

Hei vaan,

Joskus herätessäni tunnen itseni joko pääasiassa vain ihmiseksi, äidiksi, kuvataiteilijaksi,politiikoksi,
kaiken murehtijaksi,masokistiksi, humanistiksi tai eläimeksi.

Tänä aamuna illan kokous oli saanut politiikon ja vaikuttajan olon päällimäiseksi.
Eilen Naisten Päivän illan vietimme kulttuurilautakunnan iltakoulussa ja kävimme läpi jo kukin omalla ajallaan lukemiamme avustushakemuksia.

Aloitimme kello 18.00 ja lopetimme klo 21.00.Rahaa jaossa noin 500.000Euroa.
Kaupungin rahatilanne on kurja. Täälläkin joudumme miettimään mihin rahat riittävät.No kuvantekijöiltä ei ole enää mistä säästää! Työskentelyapurahat on jo karsittu !
Lautakuntien kokoukset eivät ole julkisia, kuten Valtuuston kokoukset! En ymmärrä miksi eivät voisi olla ,ainakin siltä osin, kun ei käsitellä yksittäisen ihmisen yksilöityä hakemusta!?

Meillä on luottamustoimessamme rikosoikeudellinen virkavastuu meihin ja sovelletaan rikoslain 40 luvun virkarikoksia koskevia säänöksiä.
Kokousten kulkua ei saa julkisesti eikä muutenkaan kommentoida.

Ja kiinostuneille! Tarkka teksti on Suomen Kuntaliiton Kunnan Kokousmuistissa!
Jossa myös sanotaan, että luottamushenkilöiden tulee käyttäytyä arvokkaasti luottamustehtävässään ja edistää kunnan ja sen asukkaiden parasta! Aion muistaa tämän alati!
Tiistaina tuli setvittyä tarkkaan jääviyttä. Jos jääviyspykälää ihan ankaramman sovelluksen mukaan tulkitaan, taitaapa loppua asiantuntijat kulttuuripuolella. Jokainen kultttuurin alalla työskentelevä tietää, että ilman elävää kosketusta kulttuurikenttään ei voi olla asiantuntijana avustuksia jakamassa.
Toisaalta ei voi myöskään olettaa, että luopuu freelancerkeikasta tai taiteellisesta työstä 4 vuodeksi- kun muistetaan miten isot pojat " jääveina " huseeraavat kaikkialla, säännöt ja sovellukset tiukkenevat mitä alemmas hierarkiassa mennään.
Itse luovuin päätöksenteon vuoksi työhuoneavutuksen hakemisesta.Pitää vain myydä paremmin!

Ensi viikon tiistaina jatkamme painiskelua avustusten jaossa, toivottavasti tämän viikon kenraaliharjoituksesta on apua varsinaisia päätöksiä tehdessä.

Itse luin etukäteen hakemuksia 5 tuntia ja täytyy sanoa,että Jyväskylässä on loistava, monipuolinen kulttuurielämä, etenkin se mitä yhdistykset ja järjestöt pienillä budjeteilla,laadusta tinkimättä tuottavat vuodesta toiseen!Kiitokset teille, ei ole turhauttavaa istua kulttuurilautakunnassa vuoksenne!

Pieni Uutinen lehdessä kertoi, miten 70% suomalaisista pitää politiikkaa niin epämiellyttävänä ettei halua olla politiikan teossa mukana lainkaan. No se tarkoittaa sitä, että yhä pienempi eliittipiiri pyörittää kaupungin toimintoja ja asettaa etusijalle omia etujaan palvelevia toimintoja. On kai vallinut liian kauan demokratia Suomessa.Toisinkin voisi olla, katsokaa vaikka itään!

Tämän päivän aamuna yritin äänestää itseäni Keskimaan vaaleissa!
Kappas vain! Olin maalaiskunnan Keskimaan kaupassa Vaajakoskella ja ilman kotiin tullutta äänestyskuponkia;Kauppa oli remontissa ja hässäkkää siis ilman minuakin: Ei onnistu kertoivat avuliaat,kärsivälliset myyjät! On mentävä kaupungin Keskimaan konttoriin omaan vaalipiiriin! Missä on Keskimaalta tietoktekniikka!Uhosin! Miten niin maalaiskunnan Keskimaalla ei saa äänestää!Mekastin!Ei auttanut.Vai helppoa vaikuttaminen!Kissan Viikset ja Koiran kans!

Siitäpä sitten jolkottelin( nelirattaiseni on pojallani hiihtolomareissulla Kuusamossa) työhuoneelleni Vaajakosken kauneimpaan tehdaskiinteistöön,entiseen margariinitehtaaseen ja pohdin ,että jos jään yhden äänen päähän edustuspaikasta se on oma ääneni, joka jäi puuttumaan!

Entisellä margariinitehtaalla valan ja hinkkaan mosaiikkibetonilaattoja toiminimellä Lafka.
Välillä lepuutan silmiäni ikkunasta avautuvassa maisemassa:vuoressa, jota metsä kauniisti koristaa!Ja mietin usein, mitä Vapaa Ihminen tarkoittaa?Vapaa tekemään mitä, Suomessa jo 9 kuukauden pimeä ja kylmä aika pakottaa yhteistyöhön ja toimeliaisuuteen!Ajatuksissa ? Kahlimmeko itse itsemme vai muutko senkin hoitelevat?

Työskentelin kuumeiseti kuuteen illalla enkä ehtinyt juoruamaan Tuijan kanssa Gallera Beckerille!Vaikka olin luvannut!
Sain aikaan kolme uutta valua ja saumailin ja putsailin 6 uunituoreita!Eikun kauppaamaan niin saa voita leivän päälle ja laskut maksettua!

Miksi muuten enää ei käytetä margariini- nimitystä! On levitettä- -tasoitetta-öljyseosta!Oivariinia!Kultarypsi!Mixiä!
Tuoko sana margariini tuotteen syntyaikoina keksityt jutut kissoista tehdystä rasvasta, siis ei kovin " trendikäs".Tuo margariini.

Keksin hyvän strategiaidean mennä viikolla; alan kiertää kylillä mosaiikkisettini kanssa ja pidän mosaiikkitupailtoja kuten aikoinaan mm Elisabeth Rehn Tupoperware-iltoja!Minulla on jo kannellinen tilava muoviastia!

Että sellaista!

Ps. Ilahduttava oli mutten se EVA:n tutkimus, joka kertoi että me suomalaiset arvostamme perhettä ja ystäviä ja vapaa-aikaa, emme siis haikaile miljoonien perässä tai muun mammonan! Lohduttavaa!Antaa uskoa! Todettiin myös , että onnetomimpia ihmiset ovat Vasemmistoliitossa: niin tietenkin, kun ollaan koko ajan huolissaan pärjäävätkö huonompiosaiset!

Pitäisi varmaan olla kuvallismpi, mutta en tietenkään osannut tota Hellouta käytellä.Jospa nuo toisten kuvat riittäis!Ja oikeinkirjoitusautomaattikin nukkuu!!

Hyvää Yötä!

1 kommentti:

R.C.Snellman kirjoitti...

Tere.
Jos sen Hellon kanssa on vaikeuksia niin teretulemast työhuoneelle. Voin kyllä opastaa. En itsekään osannut sitä alussa käyttää mutta nyt se jo sujuu!!!