Blogiarkisto

keskiviikkona, maaliskuuta 16, 2005

Kulttuuripolitikointia!

Iltaa vaan!


Politiikon roolissa tänään!
Eilinen Jyväskylän Kulttuurilautakunnan suuri avustuskokous,joka kesti kolme tuntia , vei kaiken energian . Tosin kokoukseen oli ynnätty ainakin listalle Jyväskylän kulttuuristrategia!!!!
- Kiinnostuneet käykääpä katsomassa vastaava Pohjois-Savon ja
Kuopion kulttuuristrategiaa http://www.kulttuuri.kuopio.fi/kulttuuristrategia/
vertailun vuoksi- vielä ei hyväksytty strategiaa , eikä
Seudullisen kulttuuriverkoston Tiedotus ja markkinointi skenariota!

Kokouksessa eräät kommentoivat rajusti osuuttani lehtijuttuun kulttuurisivulla , jossa käsiteltiin Kulttuuritoimen linjattomuutta ja epämääräisiä avustuspolitiikkaa. Arvostelijoiden mielestä jutussa käsiteltiin keskeneräisiä kulttuuriavustuspäätöksiä julkisesti.????!!!!

No , kuukausi aiemmin olimme kaikille neljälle lehtijutussa mainitulle yhteisölle ja yhdistykselle myöntäneet ennakkoa .....kaikki olivat nauttineet avustusautomaatiosta ja usean vuoden ajan.Lehtijutun kirjoitti kulttuuritoimittaja Sari Toivakka ajankohtaisesta aiheesta ja tarkasti tiedot jo tehdyistä pöytäkirjoista.Jotka ovat muuten kaupungin nettisivuilla nähtävänä kaikille!
Lautakunnan jäsenet ovat vastuussa lautakunnassa tehdyistä päätöksistä.

Tiedot ovat yleisesti ottaen kaikille tärkeää informaatiota
yhteisten verorahojen jaosta.

Silloin kun asianosaiset lautakunnassa huomaavat yleistä merkitystä olevan epäkohdan varojen suuntaamisessa , kokous voidaan esittää pidettäväksi julkisena!


Koska lautakunnan 15.3 pitämä kokous ei ollut julkinen en voi kertoa keskustelun käänteistä kokouksessa.

Kaupungin Valtuuston kokoukset ovat julkisia pääsääntöisesti, suljettuja ainoastaan silloin kun käsitellään salaiseksi julistettuja asioita!

Emme vielä elä Suomessa kaksipuoluejärjestelmässä.
Jotta demokraattinen päätöksenteko säilyisi, on hyvä että useat pienemmätkin puolueet saavat edustaa ja käyttää äänestäjiensä antamaa valtakirjaa oikein!Ja estoitta!

Tulen edelleen äänestäjieni valtuuttamana käyttämään lautakuntapaikkaani yhteisen hyvän kulttuurin ja tasa-arvoisen kohtelun hyväksi epäkohtiin puuttuen.

Ehdin kuitenkin nuhanenästä ja vi-tu-tuksesta huolimatta tänään laatia verotukseen listan matkustuspäivistä ja ajopäiväkirjan tarkastin liitteeksi.
Lisäksi laadin 8 sivua mosaiikkitaiteesta tekstiä-hakemukseeni. jonka deadline on huomenna.

Ymmärrän hyvin miksi ihmiset vieraantuvat politiikasta


Hyvää illanjatkoa!

Marja

Ei kommentteja: