Blogiarkisto

maanantaina, huhtikuuta 18, 2005

Ilosanoma Savosta!

Huomenta!

No niin , nyt tuli kutsu Kuopion Taidemuseon juhliin; Museo täyttää 25 vuotta-ja museo on peruskorjattu ja uudistettu! Kauan sitä väännettiin Kuopiossakin , muutama populistipolitiikko ja vuoden Kuopiossa vaikuttanut konservatiivikaupuginjohtaja ( jonka mukaan yx Mammutti nimettiin)ehti jarrruttaa hyvässäkin taloudellisessa tilanteessa Museon uudistusta ja peruskorjausta.

Mutta nyt on juhlan aika: Kuopion TaideMuseolla käydessäni kuvanveistodioja ( Kuopiossa on erinomaiset diakokoelmat)lainaamassa helmikuussa , sain esimakua peruskorjauksesta- ennen museolla oli aina kuin pesulassa tai turkkilaisessa saunassa, nyt sisäilma oli normaali, toimiston puoli järkevästi jaettu ja valoisa. Näyttelytiloja en vielä silloin nähnyt, mutta torstaina siis avajaiset näyttelyllä Muukalaisia Paratiisissa ja Lintukoto- Metsästä maalle. Mukana avajaisnäyttelyssä Jyväskylästä tuttu kuvanveistäjä Jussi Heikkilä!

Avajaispuheen pitää Valtion taidemuseon ylijohtaja Tuula Arkio.Elämää aluetaidemuseossa on vaikka kokoelmia siirrettiin rajusti Kehä kolmosen sisäpuolelle. Onpahan nyt kunnon tilat , jotta voi esitellä arvoteoksia , joita ei mihin tahansa homevaurioisiin tiloihin anneta lainaksi!

Toivottavasti alueen taiteilijat saavat myös lisää esiintymismahdollisuuksia uusituissa näyttelytiloissa!Kuvataiteilijoiden näyttelytilaisuudet ovat entisestään keskittyneet ja kaventuneet!Näin ollen on tärkeä tukea ja esitellä oman alueen taiteilijoita niin Kuopiossa kuin Jyväskylässäkin- jonne vielä jaksamme odottaa uusittuja taidemuseotiloja!

Joka tapauksessa työvoitto on Kuopiolaisille taidemuseon peruskorjaushankkeen toteutuminen vihdoinkin!

Nytpä lähden kukkia mosaiikkiin latomaan!Pitää mielen herkkänä!

Reipasta maanantaita kaikille!

Marja

Ei kommentteja: