Blogiarkisto

tiistaina, huhtikuuta 05, 2005

Uimahallin ranka!

Hei!

Aamulla ajelin Vaajakosken uimahallille tsekkaan maalaiskunnan kulttuurisihteerin Antti Kolun ( ei sukua )kanssa Vaajakosken Uimahallia. Tapasimme Antti Kolun kotipihalla joka sijaitsee Uimahallin alapuolella Oikotien ja Oikopolun kulmassa tosin talon katukyltistä oli O Pudonnut ja minä olin oitis eksyksissä-onneksi Antti oli pihalla.

Saavuimme hallille Antin keittämät sumpit vatsas lämmittäen ja tapasimme vastaavan mestarin ja insinöörin. Eipä paljon ollut 70-luvulla rakennetusta hallista jäljellä.Tasakattomalli ja pesubetoniseinät.
Uimahalli kokee 80 prosentin uudistuksen.
Sisältä oli rakennus " suolistettu" , jäljellä oli betonikatto,kunto-kilpa-allas ja lastenallas.
Nekin oli piikattu kuhmuselle betonipiunnalle. Runko oli siinä alasti edessämme. Betonirunko oli vailla vaurioita säilynyt vuosien saatossa.
Täytyy sanoa , että betoni on karun kaunista. Varsinkin kun ikkunoista, joita oli molemmissa päädyissä isot ruudut ja altaiden sivussa kulki matalana nauhana ikkunarivistö tulvi kaunis kevätaamun valo allaspohjiin ja elävöitti piikatun betonipinnan. Vielä olivat numeroidut hyppykorokkeet jäljellä ja seinässä, lakoninen musta teksti pienellä : ÄLÄ JUOKSE TÄÄLLÄ.
Eteisessä oli valtava M-kirjain niikuin mies-sukupuoli veden sinisellä pohjalla.
Se poistuu koska miesten ja naisten puoli vaihtavat paikkaa!
Ja siihen tulee N.

Katselimme paikkoja sillä silmällä , että jos voisi taidetta sijoittaa joko allas-saliin tai aulaan tulevan kahvion isolle seinälle.
Asia jäi hautumaan. Lisäksi Antti Kolu vei minut Audillaan Naissaari-sightseeingille- ei siinä mitään pahaa-ilma oli kaunis ja Naissaari ja funkkis-rakennukset näkyivät hyvin kun ei vielä kesän vihreä peitä kaikkea.

Sitten Antti K. sanoi rientävänsä seuraavaan tapaamiseen ja minä jäin ihailemaan Uimahallia ja otin kuvia sisätiloista ja sitten mäelta näyttivät ent Margariintehdas
(nyk. työtilani) ja Pandan tehdas niin komealta Vihreää metsää vastan , että myös siitä otin muutaman kuvan muistoksi.Eihän sitä tiedä milloin päättävät purkaa.
Työhuoneelle pähkäilemään kukka-aiheista mosaikkia tilaajalle.
Ei ihan synny synnyttämättä herkkä kukkka-aihe mosaiikista ja betonista.
Jo kymmenen harjoituskappaletta ilkkumassa!
Sitten Kyltixeen hakemaan signeerauslaatta, 55 Euroa eka , seuraavat ovat edullisempia neljä ovat edullisempia.

Kokeilen nyt ensin toimiiko signeeraus valussa, niin säästyn nimmarin rötjäilystä.
en ole signeerausta koskaan oikein osannut ; Vasuri ja iso käsiala.

Sitten vielä 25 kilon betonisäkki Starkilta.
Tuula soittaa Taidemuseolta holvin puolelta, että 60-vuotisjuhlanäyttelyn tilateokseni saisin tulla kokoamaan keskiviikko-aamusta.
Jaaha.
Sinne tarvitsee hankkia neonputkivalo särkyneen tilalle.

Työhuoneella pudotan pellavaöljypullon lattialle ja se on lasia ja särkyy ja pian on kaikkialla pellavaöljyä.

JEPJEP..... tunnin siivous ja lasinsirpalemetsätysurakka.
Pellavaöljyn haju leviää kaikkialle.

Siivoamisen ja valamisen ja 25 kilon säkin kantamisen jälkeen otan suihkun työmaalla ja olen valmis poistumaan.
Kirjastolta käyn hakemassa minulle varatun Luontokuvaharrastajien Finalndia 2005 pojalleni .

Tapaan kirjaston edessä Jussi Petäjäniemen - hän on tauolla taideopetuksesta ja savuilla ja päätämmem mennä kaffille ja keskustelemme siitä kuinka kahdedittavan erinomaista palkkaa ja sosiaaliturvaa kuvataideopettajat nauttivat - työtulo opetuksesta voi vuodessa nousta jopa huisiin 6000 euroon ( siitä sit verot) , jos useana iltana viikossa vaivautuu opettamaan!

Jatkoin matkaa kirjastolta Pizzeriaan- Sitten alkoi yht´äkkiä satamaan, tuulemaan!Aurinkoinen kevätsää muuttui hetkessä-
Minulla oli huima nälkä - tilasin neljä vuodeaikaa , sain viis! Ja vatsakivun ! Ei pidä ahmia tyhjään vatsaan pizzaa!Isoa!

terveisiä Saunatieltä!

Marja

Ei kommentteja: